Локомотив (Пловдив) отвя Септември и само чудо ще го лиши от финал за Купата


Локомотив (Пловдив) отвя Септември и само чудо ще го лиши от финал за Купата
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

3403 0

Локомотив Пловдив направи огромна крачка към финала за Купата на България. Пловдивчани разгромиха Септември с 4:0 в първата полуфинална битка помежду им и само чудо може да ги спре от финала на турнира. През първата част "смърфовете" отвяха съперника си и се разписаха три пъти чрез Димитър Илиев, Стивън Езе и Момчил Цветанов. В края на двубоя Банович оформи крайното 4:0, а реваншът е след седмица в София.

Срещата започна с мигновени атаки от страна на домакините, които бяха много по-активния отбор в началото. В 8' се стигна и до първата опасност, Димитър Илие с успореден пас намери Анте Аралица на около метър и половина пред вратарското поле. Хърватинът върна назад за Бахтич, но ударът му бе блокиран от защитник.

Въпреки по-добрата игра на пловдивчани, в 12' Септември бе много близо до откриване на резултата. Чандъров отвори пространство в наказателното поле и подаде към Димитров, който отблизо стреля, но Луков направи страхотно спасяване. В последвалата атака реферът отсъди дузпа в полза на "смърфовете", след като Фабиано Алвеш фаулира Димитър Илиев. Именно капитанът на Локомотив бе безкомпромисен в изпълнението - 1:0. В 16' Аралица бе близо и до втори гол за домакините, но Аралица се засуети в наказателното поле и бе застигнат от бранител на софийския тим, който блокира изстрела.

В 19' обаче грешка нямаше. Бахтич центира от фаул, но неуспешно, след което топката попадна в Стоичков, който отново върна към Бахтич. Неговият повторен опит за центриране бе доста по-добър и то намери непокрития Стивън Езе, който с глава направи резултата 2:0. В 22' гостите отново бяха близо до попадение, но Луков се оказа непреодолим. Илия Димитров бе безкомромисен за високата топка и с глава изведе Суад Сахити зад гърба на "черно-бялата" защита. Той напредна в наказателното поле и отправи шут по тревата, но Луков спаси. Стражът се справи блестящо и при добавката от Сахити.

В 28' Локо Пд направи още по-голяма крачка към финала след трети гол. Момчил Цветанов се възползва от подаване на Аралица, и след като бе оставен изцяло непокрит в наказателното поле, стреля неспасяемо за 3:0. Последваха още няколко добри ситуации за отбора на Акрапович, а в последната минута Чандъров стреля от дистанция, но топката мина покрай вратата.

През втората част бе далеч по-спокойно, в сравнение с първата. В 55' грешка на Стивън Езе за малко не доведе до гол във вратата на отбора му. Луков обаче с пръстите на ръката си успя да избие топката. 3 минути след играчите на Мариян Христов имаха претенции за дузпа, след като топката се удари в ръката на Банович. Дистанцията обаче бе доста малка и реферът прецени, че това не е наказателен удар.

В 76' Галчев опита изстрел от далеч, но без успех, тъй като топката мина покрай целта. В заключителните минути пловдивчани по-скоро доиграваха срещата без да има кой знае колко опасности. В 87' все пак успяха да стигнат и до четвърти гол. Момчил Цветанов отне топката в центъра, а Банович се въползва от подаването му, стигна от ляво в наказателното поле, от където направи резултата 4:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 15. Везалов, 6. Езе, 20. Петрович, 91. Буна, 7. Цветанов, 29. Ангелов, 34. Банович, 13. Бахтич, 14. Илиев, 77. Аралица

СЕПТЕМВРИ: 1. Галев, 6. Бенга, 23. Дюлгеров, 10. Чандъров, 8. Галчев, 22. Стоичков, 19. Глишик, 13. З. Димитров, 9. И. Димитров, 24. Сахити, 26. Фабиано

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович няма кадрови проблеми и ще може да заложи на най-доброто. Единствено аут е трайно контузеният Мустафа Абдулахи. В същото време Септември София ще дебне своя съперник на контраатаки в днешния първи полуфинал за Купата.

Преди дни столичани биха черно-белите на "Васил Левски" с 1:0, но след успеха треньорът Мариян Христов обяви, че играчите няма да минават центъра. Основната задача е да не бъде допуснат гол и ако може, да бъде отбелязан такъв, за да има той двойна стойност на реванша в София след седмица. В състава на Септември след изтърпяно наказание се завръща Иван Стоянов. Към трайно контузените Башлиев и Преслав Йорданов се присъедини и Иван Тилев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички