Локо (Пд) с тежко начало - късна драма, пълен обрат и много пропуски, за да отстрани Литекс


Локо (Пд) с тежко начало - късна драма, пълен обрат и много пропуски, за да отстрани Литекс
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

3803 0

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) се затрудни изключително много, но в крайна сметка продължи към четвъртфиналите след победа с 2:1 над Литекс.

"Железничарите" владееха топката повече, създадоха много положения, но и направиха сериозни пропуски, най-вече чрез Бирсент Карагерен, който имаше три страхотни шанса. Противно на показаното на терена ловчалии поведоха в резултата в 65-тата минута.

Все пак, "смърфовете" показаха характер и с два гола на своя капитан и голмайстор Димитър Илиев те съумяха да осъществят пълния обрат. Жребият за следващата фаза в турнира е след по-малко от седмица - във вторник (10.12).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано домакинът и носител на последното издание на Купата на България - Локомотив (Пловдив), започна срещата по-силно. "Смърфовете" получиха златен шанс още във 2-рата минута, когато Момчил Цветанов проби добре на скорост, подаде успореден на голлинията пас, а Бирсент Карагерен засече топката, но не уцели рамките на вратата.

Последва нова нелоша атака за "черно-белите", но до по-сериозна ситуация не се достигна. Гостите, от своя страна, се отличиха с първия си удар след далечно изпълнение на Митрев, но то не представляваще проблем за стража на пловдивчани. 

Третият във временното класиране на елита на България продължи да бъде по-активният отбор. Това доведе до ново много добро положение на тяхната сметка. 24' отново Карагерен имаше възможността да изведе своя тим напред, но пропусна. Ожболт го изведе на прекрасна стрелкова позиция срещу Петров, но Карагерен не съумя да нанесе добър удар, а за това заслуга имаше и бранител в оранжево.

До края на полувремето Локомотив продължи да бъде по-активният отбор. Аралица, Момчил Цветанов и Уирис опитаха да преодолеят Петров, но ударите им или бяха блокирани, или неточни. За гостите Георги Иванов опита удар от нелоша позиция, но шутът му бе безкрайно неточен. Така двата тима се прибират за 15-минутна почивка при равенство - 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Две смени още на полувремето за "железничарите". Георги Илиев влиза на мястото на Уирис, а Бахтич ще играе вместо Аралица. Втората част отново започва с усилен натиск на домакините, като се стигна до удари първо на Димитър Илиев (47'), който по-скоро опита пас, но Петров изби, а след това и на Петър Витанов (50'), но стражът на Литекс този път улови топката. 

65' - 0:1 за Литекс. Ловчалии съумяха да изнесат играта по-напред, но без да създават по-сериозни положения, за да се стигне до дълъг пас към Митрев, който овладя топката, премина по прекрасен начин през двама бранители на Локомотив и преодоля неразчетено излезлия Пиргов. Шок за пловдивчани, които определено трябва да съжаляват, че не поведоха първи в резултата.

Домакините се активизираха след попаденията, но Карагерен се отчете с трети сериозен пропуск, след като остана очи в очи с Петров, но стреля слабо право в него. Гостите, доволни от резултата, накъсват играта във всеки удобен момент. В 71-ата минута Димитър Илиев намери топката с глава след изпълнение на ъглов удар, но ъгълът бе малък и той стреля неточно.

74-та минута резултатът е изравнен - 1:1. Карагерен центрира дълбоко от тъчлинията, играч на "смърфовете" пропусна умишлено топката, а тя стигна до голмайстора на тима Димитър Илиев. Той я овладя по прекрасен начин и с премерен удар от непосредствена дистанция възстанови паритета, въпреки че имаше двама противникови футболисти на гърба си. Това бе негово 12-то попадение. 

87' пълен обрат - 2:1. Центриране от пряк свободен удар на Георги Илиев не предвещаваше опасности, но вратарят Петров сбърка фатално, като не успя да улови лесната топка. Тя попадна в краката на футболист на "смърфовете", който я изрита слабо, а Димитър Илиев с едно докосване вкара в опразнената врата.

До края на двубоя Литекс опита да вкара втори гол, но твърде плахо. В крайна сметка - съвсем заслужено Локомотив (Пловдив) продължава към осминафиналите и държи жива мечтата за защита на Купата.

Състави:
Локомотив (Пд): Пиргов, Петрович, Алмейда, Томашевич, Густаво, Витанов, Цветанов, Карагерен, Илиев, Ожболт, Аралица
Литекс: Петров, Минков, Иванов, П. Д. Петров, Николов, Ганев, Димитров, Иванов, Капитанов, Аспарухов, Митрев

Състави:

Локомотив (Пд): Пиргов, Петрович, Алмейда, Томашевич, Густаво, Витанов, Цветанов, Карагерен, Илиев, Ожболт, Аралица

Литекс: Петров, Минков, Иванов, П. Д. Петров, Николов, Ганев, Димитров, Иванов, Капитанов, Аспарухов, Митрев

 

ПРЕДИ МАЧА

За разлика от миналия сезон, в който триумфира във втория по важност турнир в България, пловдивският гранд върви добре в първенството, където е от доста време насам в топ 3. В тима за днес има кадрови проблеми - Стивън езе е наказан, Давид Малембана е контузен. Очаква се капитанът на "смърфовете" Димитър Илиев да получи почивка днес.

Днес пловдивчани ще бъдат без треньора си Бруно Акрапович, който е контузен. Указания от пейката на играчите ще дава помощникът му Александър Тунчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички