Крушарски: Ще плащам за бой над "Левски", докато не...


Крушарски: Ще плащам за бой над "Левски", докато не...

1377 0

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски сподели пред "Меридиан мач" как са минали празненствата след успеха срещу "Ботев" (Пд), какво е променил Ераносян и какви са амбициите му оттук-нататък.

Г-н Крушарски, толкова шум се вдигна около вашето момче Ияд Хамуд. Горд ли сте, че Локо му даде път в толкова голямо дерби?

- Ияд е страхотно момче. Разбира се, че се радвам. Едо имаше смелостта да го пусне и това се отблагодари.

Гледахме му снимки с екипите на Арсенал, Шефилд Уензди, четохме за оферти от Англия. Ще го задържите ли?

- Моля ви, ние правим ракети за космоса, че един футболист ли няма да задържим? Разбира се, че Ияд остава в Локо. Ще му се радваме и ще го гледаме как расте и се развива като футболист. Вярвам, че ще постигне много. А иначе за офертите, ей сега като вкара на Левски, може и за президент на България да го предложат. Остава в Локо и ще се радвам като навърши 18 години да стане нашият Меси, на световно ниво.

С какво Локо надделя в този двубой според вас?

- Просто Едо имаше смелост да хвърли младото момче, да подреди отбора както трябва, настрои ги така, че да се борят за победа от първата минута и в крайна сметка се получи, феновете също бяха на стадиона и ни подкрепиха. Затова се получи така.

Докато треньор беше Илиан Илиев, атмосферата изглеждаше тягостна, имаше стрели по медиите. По-лесно ли се работи с Ераносян?

- Вижте, има една основна разлика между двамата. И сега си говорих с Едо, буквално 5 минути преди да ми се обадите, че този, който плаща, той поръчва музиката. Не може да е по друг начин. И той няма как да ми се обижда за нещо, което аз говоря. Казал съм му на Едо, че мен футболът в съблекалнята не ме интересува. Вълнува ме какво става, когато Локомотив излиза на терена и как се представя там.

Защо тогава имахте конфликт с Илиан?

- Конфликт не съм имал с него. Работата е, че той това не го разбира. Дал съм му шанс, какъвто на никой друг, не само във футбола, а и в бизнеса. Ако излезе и каже, че с нещо съм му пречел, ще му е грях на душата. Каквото е поискал, съм го направил. Каза ми да не влизам в съблекалнята и аз не влизах. Сега Едо ме покани и аз съм там. Говоря си глупости с футболистите, каня ги на дискотека и отборът върви.

Идва мач с Левски. Предният път казахте, че биете с 3:2 и познахте. Този път какъв ще е резултатът?

- Звънни ми в петък. Тогава пътувам за Бразилия. Предния път, когато уцелих резултата, бях в Аржентина. Само в чужбина мога да предвиждам тези неща, докато съм в България ми е трудно.

Обявихте, че само за Левски давате високи премии. Така ли ще е и сега?

- Ами аз за ЦСКА-София не им давах премии, а те биха. Но за Левски ще дам и този път.

Отново ли ще бъдат в памет на Иван Славков?

- Точно така. Ще давам премии срещу Левски всеки път, докато не започнат да го уважават този човек, от който съм научил много за футбола. Знаете ли, че Иван Славков най-дълго е бил председател на клуба им? Знаете ли колко много е направил за Левски? А да сте чули някой да му отдаде почит, каквато на други легенди? Аз не си спомням и затова в негова чест ще продължа да давам премии всеки път, когато играем с Левски. Докато не започнат да го уважават.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички