Като по чудо Бонев се възстановява, вече забравял за инфаркта


Като по чудо Бонев се възстановява, вече забравял за инфаркта

741 0

Легендата на българския футбол Христо Бонев-Зума е в отличен дух, при това само две седмици след като получи много тежък масивен инфаркт. Това признаха пред "България Днес" някои от най-близките до него хора.

Бонев оживя по истинско чудо, след като едната му сърдечна аорта бе напълно запушена, а другата - силно стеснена. В резултат на това му бяха поставени 2 байпаса. Самият Бонев вече трети ден си е вкъщи под грижите на съпругата му Ема, както и на двамата му синове - Божидар и Радостин. Зума по никакъв начин не е паднал духом въпреки 5-часовата животоспасяваща операция. Самият той дори искал вече да ходи на стадиона на любимия си отбор "Локомотив" (Пд).

"В момента не си личи по нищо, че той е в следоперационно състояние. Голям борец е! Чувам се всеки ден с него. В добро състояние и в добро настроение", разказа бившият футболен рефер и негов добър приятел Атанас Узунов.

"Желателно е за момента да не го притесняваме допълнително. За това и на неговите телефони отговаря съпругата му. Не говоря с него за това, което преживя, защото все още тези неща могат да го притеснят. Опитвам се да му вдигам духа допълнително. Чакаме го по-бързо да се чувства в състояние, в което да дойде на стадиона. Той също няма търпение, преди идваше всеки ден. Дай Боже, да го виждаме на мачовете на "Локомотив" през пролетта", добави още Узунов, който е и кум на Христо Стоичков.

Проф. Генчо Начев, който извърши тежката сърдечна интервенция, успял да изчисти 10 см съсирек от запушената артерия на футболиста. За момента Бонев остава под домашно лечение, като периодично ще бъде преглеждан от специалист. Той със сигурност няма да вдига празненства за предстоящия си рожден ден. На 3 февруари селекционерът, който водеше България на световното първенство във Франция през 1998-а, навършва 69 години. Все пак се очаква най-близките му приятели да го изненадат в дома му и да му вдъхнат кураж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички