Камбуров: Наско и Мъри ме искаха в Левски


Камбуров: Наско и Мъри ме искаха в Левски

1174 0

Нападател номер 1 в българското първенство за 2016 г. Мартин Камбуров разкри, че е имало реална оферта към него от страна на Левски.

"Имало е и такива моменти. Ако трябва да бъде честен, един бе истински. Бях поканен от Мъри и от Наско Сираков, когато бяха съответно треньор и директор. Проведохме разговори, имаше конкретна оферта. Наско Сираков ми предложи условията. Тогава имах предложение и от Локомотив. Избрах да се върна в Пловдив", сподели Камбуров в предаването "Код спорт".

"Нямаше да отида в ЦСКА, ако когато се върнах от Китай, можех да се разбера с тогавашния президент Марешки. Но човекът не беше много наясно с футбола, далеч бе от тази материя. Не можахме да намерим общ език. Избрах да се върна в Локомотив пред офертата на Левски, защото ми се струваше, че ще мога по-лесно да изляза пак в чужбина. В Левски и в ЦСКА, ако направиш един добър сезон, почват да казват, че струваш милиони и трудно се излиза от такива отбори в чужбина. Трябва някой гранд да плати голяма сума. За мое щастие се получи така, че имах възможност да изляза в чужбина. А и исках да бъда верен на Локомотив (Пд). За мен това е отборът, който ме изгради като футболист и като личност и исках да остана по-лоялен към клуба", заяви още нападателят.

Относно националния отбор на България: "Винаги съм избягвал тази тема. Дори, когато не са ме викали и е трябвало да се изкажа за националния отбор, винаги съм ги подкрепял и продължавам по този начин. Не мисля, че ако се викне този или онзи, отборът ще заиграе нещо повече. Това е моментното състояние и трябва да се гледа реално на нещата за българския футбол. Прави се драма, че сме паднали от Франция или от Швеция. Ами, един Погба струва 100 милиона, а ние играем срещу Франция. Нататък всичко друго е излишно.

Ние сме почти набори с Димитър Бербатов и може би през годините съм останал в сянката му, което е нормално. Всички знаем през какви клубове е минал. Със сигурност след 2004 г. гледам малко по-скептично на националния отбор, защото бях голмайстор и шампион, а не попаднах в групата за европейското първенство. Бе прецедент - единствената държава, която не си взе голмайстора. Нито съм нагрубил, нито съм обидил някой. Винаги, когато са ме викали, съм се отзовавал. Няма да забравя, че като дете гледах мачовете на националния отбор. Да, не съм имал големи успехи с представителния тим, но съм чувал химна, което като дете ми е било мечта и съм я постигнал".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички