И без Камбуров Локо (Пд) успя да започне сезона с успех


И без Камбуров Локо (Пд) успя да започне сезона с успех
Снимка: Оф. сайт на Локо (Пд)

1637 0

Локомотив (Пловдив) победи Етър с 2:1 в първия мач от новия сезон в Първа лига, който се игра в Ловеч. Двете попадения за пловдивчани вкараха Веселин Марчев и Дани Кики, а за домакините се разписа Цветомир Тодоров.

Това бе и първият път от 2006 г. насам, когато "черно-белите" стартират сезона с победа. 

Мачът започна с химна на България, след което играчите на двата тима запазиха минута мълчание в памет на легендата Аян Садъков.

Това бе първият мач на Етър в елита след 4-годишно отсъствие. Мачът се изигра на Градския стадион в Ловеч.

Автор на първия гол за новата кампания стана Веселин Марчев.

Като цяло Локомотив бе по-добре изглеждащият на терена тим и след първите 25 минути притесниха своя съперник. Стигна се и до първата голова ситуация, дело на Дани Кики.

Локомотив успя да поведе в 31' след грешка в отбраната на Етър. Тогава Веселин Марчев получи подаване от дълбочина от ветерана Ванчо Траянов и не се поколеба да превърне ситуацията в гол.

Дори и след инкасираното попадение "виолетовите" не успяха да вдигнат оборотите. Те продължиха да показват липса на острота и логично получиха втори гол. Той падна в края на добавеното време преди почивката и бе дело на Дани Кики. Полузащитникът пое топката, завъртя се и вкара в долния десен ъгъл на съперниковия вратар. В ситуацията му бе оставена прекалено голяма свобода, което се оказа фатално.

След почивката Етър показа раздвижване в играта, но недостатъчно за намаляване на резултата. Това се случи чак в 83-ата минута, при статично положение.

Цветомир Тодоров изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, прехвърли технично стената и прати топката неспасяемо за Илко Пиргов в долния му десен ъгъл - 1:2.

В края на мача Етър напрегна пловдивчани, като можеше да изравни резултата. В последната минута от продължението Иван Петков стреля с глава, но Илко Пиргов спаси. Така резултатът остана в полза на Локомотив - 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички