Гол в края прати Локо Пловдив в топ 4


Гол в края прати Локо Пловдив в топ 4
Снимка: Guliver/GettyImages

1251 0

Локомотив Пловдив се добра до ценна победа в края срещу Верея в Стара Загора, след като резервата Парвиз Умарбаев реализира в добавеното от съдията продължение на мача - 0:1 за "черно-белите".

"Смърфовете" почнаха по-добре срещата и имаха инициативата, но домакините се бранеха много организирано. Единствено с удари от разстояние гостите имаха възможност да отбележат, но на два пъти Марчев беше неточен, а веднъж и Караджов се намеси.

В 29' домакините едва не откриха резултата, след като при центриране от корнер Зафиров засече с глава, но защитник изби от голлинията.

В 41' Локомотив Пловдив изпусна най-доброто положение в мача. Димо Бакалов атрактивно с пета намери Марчев, който от своя страна веднага потърси Дани Кики. Нападателят стреля веднага, но Караджов отрази - 0:0 до почивката.

Вереят погледна по-смело към вратата на Локо Пловдив, а в 62' гол на домакините беше отменен заради засада на Елиаш.

Постепенно "смърфовете" отново взеха превес в срещата, но шутовете на Бакалов и Камбуров бяха неточни. В 83' домакините можеха да стигнат до успеха, след като отлично нападение се разгърна до наказателното поле. Там обаче Еуженио реши да стреля, вместо да търси комбинация, и топката срещна крак на защитник, а опасността беше предотвратена.

Двубоят изглеждаше, че ще приключи при равенство, но в добавеното време гостите успяха да стигнат до гол. Младата надежда Умарбаев се разписа в 93' и донесе 3-те точки на водения от Едуард Ераносян тим.

Благодарение на победата, Локомотив изпревари Черно море в битката за 4-о място (33 срещу 32 точки) и се отдалечи на 6 точки от Ботев Пловдив, който заема 7-ото място в класирането. Верея остава на 9-а позиция с 23 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички