Битката за Пловдив остана без победител след зрелище на "Лаута"


Битката за Пловдив остана без победител след зрелище на "Лаута"
Снимка: Getty Images/Guliver

6522 0

Битката за Пловдив остава неразрешена. след 90-те минути на 109-ото дерби между Локомотив и Ботев двата отбора останаха с по 39 победи, след като завършиха наравно 1:1 на "Лаута" в иначе зрелищно дерби в късния съботен следобед.

Още в началото на символичните гости поведоха с гол на Марин в 7', което сериозно изненада "смърфовете". До края на полувремето те не успяха да отговорят на предизвикателството, въпреки че имаха по-добрите положения.

Все пак в 53' Стивън Езе донесе равенството на Локомотив (Пловдив), след като засече центриране на Умарбаев. До края на мача и двата тима имаха положения, но паритетът между пловдвичани остана.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' символичните гости имаха страхотен шанс да отбележат гол. Лъчезар Балтанов изненадващо стреля от пряк свободен удар, но Мартин Луков успя да се позиционира добре и да избие изстрела.

"Смърфовете" не обърнаха внимание на сигналната лампа. В 8' Балтанов успя да намери Перван в наказателното поле, а той изведе Марин отстрани на малкото наказателно поле. Крилото веднага стреля, а Луков не се намеси добре и допусна гол - 0:1.

След попадението Локомотив (Пловдив) установи натиск, който доведе до няколко добри скоростни атаки, но завършващите подавания в акциите на домакините не бяха добри и бяха пропилени няколко обещаващи пробива на Цветанов и Илиев.

В края на полувремето "смърфовете" имаха няколко отлични шанса да изравнят, а и съдията можеше да отсъди дузпа в тяхна полза. Първо в 43' Митко Илиев падна в наказателното поле, но топката се озова в Аралица, който стреля, но ударът му бе блокиран. Акцията обаче продължи и завърши с изстрел на Цветанов, преминал на метър над вратата. Повторенията показаха, че има контакт между Илиев и Радослав Терзиев, но сигнал на рефера не последва.

Минута преди края на полувремето Балтанов блокира центриране от крилото, но топката се удари в ръката му. Съдийски сигнал отново не последва.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53' домакините ууспяха да изравнят резултата. След центриране на Цветанов от пряк свободен удар Езе засече на далечната греда и с прекрасен изстрел реализира за 1:1.

В 70' много спорно решение взеха съдиите, които спряха потенциално голова атака на Локомотив със засада. Ботев загуби топката в централния кръг, а Илиев моемнтално намери Ожболт между двамата централни защитници на съперника. Словенецът добре ги събра около себе си, а после подаде вдясно за непокрития Аралица, който излизаше сам срещу вратаря, ако не бе вдигнатия флаг. Повторенията показаха, че отсъждането определено подлежи на дискусии.

Само 2 минути по-късно Луков спаси своите от гол след отлична намеса при удар на Перван, докато в 80' Пиргов с глава можеше да донесе победата на Ботев, но беше спрян от гредата - сериозен шанс за Ботев.

В добавеното време Локомотив Пловдив имаше две отлични ситуации да стигне до гол, но и при двете Луков неутрализира Ожболт и запази равенството между двата отбора.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локо Пд: Мартин Луков, Милош Петрович, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Димитър Илиев /к/, Анте Аралица, Ален Ожболт;

Ботев Пд: Янко Георгиев, Родни Клустър, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов /к/, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Марко Перван, Александър Тонев, Фернандо Виана;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В състава на Локо няма никакви кадрови проблеми в навечерието на сблъсъка. Всички налични футболисти са на разположение на Бруно Акрапович. Очаква се смърфовете да се хвърлят без колебание в атаки. В Ботев има сериозни проблеми, като е аут е голямата звезда - Тодор Неделев.

Антонио Вутов също пропуска мача, а и не е ясно кой ще стартира на вратата. Спортно-техническият щаб на тима е недоволен от изявите от началото на сезона на титуляра под рамката Георги Аргилашки. В Коматево се говори усилено, че старши треньорът на тима Желко Петрович обмисля да рискува и да пусне от първата минута днес Янко Георгиев, за който това ще е дебют за „канарчетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички