Битка №104: Локо срещу "Ботев" в кандидата за мач на сезона


Битка №104: Локо срещу "Ботев" в кандидата за мач на сезона
Снимка: БГНЕС

1134 0

Днес футболните фенове под тепетата няма как да останат безразлични, а и немалка част от привържениците от цяла България ще се интересуват какво се случва на "Лаута".

Защото в 15:00 часа Локомотив приема Ботев в 104-ото шампионатно издание на Битката за Пловдив. А балансът е почти абсолютно равен - двата състава имат по 37 победи, ремитата са 29, а головата разлика е минимална в полза на железничарите - 126-124. Затова и двата състава ще са амбицирани до краен предел да вземат превес в дербито.

Локо, който е по-назад в класирането, ще се носи на крилете на ентусиазма от връщането на Едуард Ераносян начело на тима. Допълнителен тон ще дава агитката, която вече има нов дом, макар и временен - трибуна "Бесика".

А на страната на "черно-белите" ще бъде и опитът - те разполагат с играчи като Кирил Котев, Ванчо Траянов и Мартин Камбуров, които бяха в състава и при единствената титла на клуба - през 2004 година.

"Ботев" пък ще разчита на ентусиазма на младите си футболисти, които могат да се калят именно в такива битки. Треньорите Едуард Ераносян и Николай Киров (това ще е дебютно дерби за Киров и второ за Едо) ще се изправят за първи път един срещу друг. Но двамата се познават отлично, били са и от едната страна на барикадата (Едо е треньор на Добруджа, а Киров вратар там през 2001 година).

Локомотив ще излезе с атакуващ състав. Ераносян ще заложи на Мартин Камбуров на върха на атаката, като капитанът активно ще бъде подпомаган от Симеон Райков, Димо Бакалов и Дани Кики. Сигурност пред защитата трябва да дават Ванчо Траянов и Мартин Райнов. Няма да има сериозни промени в отбраната. Там ще се разчита на опитния Кирил Котев, който прави тандем в центъра с Георги Вълчев, а по фланговете ще оперират Павел Виданов и Пламен Крумов. Испанецът Мигел Анхел Луке, който получи картотека, ще остане резерва.

На сигурна игра в защита и светкавични контри ще разчита Ботев. Пред вратаря Георги Георгиев ще бъдат възстановилият се десен бранител Цветомир Панов и Крум Стоянов вляво, а в центъра са Даниел Златков и Радослав Терзиев. В халфовата линия треньорът Николай Киров ще разчита на Меледже и Стенио, а в предни позиции ще са Косоко, Неделев, Иван Стоянов и Жоао Паоло.

Последният, който има 9 гола до момента, ще проведе своеобразен дуел с Мартин Камбуров, който е със 7 точни изстрела. Това ще е само една част от сблъсъка, който обещава да е доста интригуващ.

Пловдивското дерби стартира в 15:00 часа на „Лаута” и ще можете да го гледате в ефира на Диема спорт 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички