Балдовалиев: Ще питам Камбуров как се вкарва на "Левски"


Балдовалиев: Ще питам Камбуров как се вкарва на "Левски"

1200 0

Завърналият се в Локомотив (Пловдив) македонски нападател Зоран Балдовалиев говори пред "Тема Спорт" преди сблъсъка с "Левски". Любимецът на феновете е "виновникът" за целия точков актив на "черно-белите" - 2 пункта, след като се разписа срещу "Ботев" (Пд) (1:1) и срещу Литекс (1:1). Сега македонецът се закани и на "Левски".

Зоране, очакваше ли да направиш толкова силен повторен дебют за Локо Пловдив - вкара в първите си две срещи на Ботев и Литекс?

- Чак пък толкова силен... Като отбор играхме добре, затова вкарах голове и стигнахме до равенствата. Повече се радвам на факта, че започваме да се представяме както трябва и все по-силно.

В миналия кръг загубихте от Лудогорец, а сега ви предстои мач с Левски, който стабилизира представянето си и записа два поредни успеха. Може ли да вземете нещо от сините?

- Очаквам единствено победа в неделя. Наясно сме, че ни чака труден мач. Левски е добър отбор, който е пълен с млади момчета, които играят красив футбол. Ние ще трябва да се раздадем и да стигнем до победата, защото ни липсват точки. В началото беше трудно, но вече започват да ни се получават нещата. Мисля, че ще се наредят.

Кои са силните страни на Левски?

- Вече отбелязах, че играят добър футбол. Имат млади момчета, които искат да се доказват. Нов отбор са, който във всички линии разполага със силни футболисти. Но ние ще се хвърлим за победа - от този мач съперникът няма какво да търси (смее се).

Какво е вашето предимство?

- Според мен голяма роля ще изиграе нашият опит. Събрани сме доста можещи футболисти, тимът започва да се развива във възходяща линия. Дори можехме и заслужавахме да вземем нещо от Лудогорец. Стартът бе по-бавен, защото в отбора има доста нови футболисти - тоест бе необходимо време да се опознаем, да се сработим. Но в последните две срещи не показахме никак лоши игри - и срещу Литекс, и срещу Лудогорец. С Левски е ред да извадим най-добрата си игра.

Защо се върна в Локомотив Пловдив?

- Старата любов ръжда не хваща. Преди доста време бях казал, че един ден ще съм пак на "Лаута". Всъщност откакто си тръгнах през 2007 година, на няколко пъти ме канеха, говореше се за мое прибиране в Локо. Едва сега обаче се подредиха нещата. Този отбор ми е любим и с радост се завърнах. Запалянковците изиграха голяма роля, за да пристигна. Получавах много съобщения "Зоране, върни се". Иначе Константин Думанов осъществи контакт с мен и с него проведох разговори за договор.

Каква е разликата с предишния ти престой в Локомотив?

- Знаете по-добре от мен, че състоянието на целия български футбол не е много добро. Така е било и в Локо през последната половин-една година. Сега нещата се стабилизираха и ще тръгнат нагоре. Това е разликата. Другото си е едно и също - феновете са отлични, Пловдив е футболен град. Сега нещата в клуба са наред, играчите нямаме проблеми.

Преди това игра в Гърция - голяма ли е разликата с родното първенство?

- Е, българският футбол си има своите достойнства. Мисля, че тази формула на първенството с 10 отбора е добра. Тимовете са качествени и това ще повиши нивото. Миналата година Лудогорец игра Шампионска лига, сега отново ще набере скорост. Мисля, че качеството ще стане по-голямо, ако се случат някои други работи около играта - според мен трябва и държавата да помогне малко.

Кои отбори би отличил?

- Освен Лудогорец - Левски и Литекс, които играят добър футбол. Но всички 10 тима са качествени и първенството ще бъде много интересно до самия край. Рано е все още за някакви категорични оценки, защото нито един състав в момента не е в оптимална форма - във всеки отбор е имало някакви промени, все още не е намерил точната посока. След изиграването на първите мачове всеки срещу всеки вече ще има някаква яснота.

Къде виждаш Локомотив Пловдив?

- Много високо, въпреки че за някои може да не е така. Тръгнахме по-слабо, но предстоят добри неща за Локо. В никакъв случай няма да е като миналата година отборът да се бори за оцеляване. Такива неща дори не сме коментирали в съблекалнята не ни минават и през главата.

Все още нямаш гол срещу Левски?

- Така е, търся го. Време е да вкарам и на Левски. Камбуров има много голове срещу тях - няма да е зле да се разпишем и двамата. Ще го питам на последната тренировка как се вкарва на "сините" (смее се). Дано с Камбуров отново направим добър дует -отборът да върви, а ние да вкарваме голове. Такъв бяхме в Локомотив София, а със столичния тим имам отлични спомени срещу Левски. Когато Драгомир Окука пое отбора, записахме много успешна серия, включително и три победи на "Герена". Тогава от ново бях тандем с Мартин Камбуров, който се отчете с хеттрик срещу "сините" на техния стадион. Имам отлични спомени, дано в неделя да изживея нова радост.

Защо според теб при първия ти престой на "Лаута" стадионът се пълнеше, а сега, въпреки че отборът се издържа от фенове, зрителите са по-малко?

- Това ми направи впечатление. Може би запалянковците са недоволни от нивото. В дебюта ми за Локо срещу Ботев през 2007 година стадионът бе пълен, а сега не е така. Говорихме си с момчетата по тази тема. Но като че ли феновете започват да се завръщат, което е радостно.

Сменил си много клубове - игра в Македония, Гърция, Кипър, Саудитска Арабия, Швейцария. Къде ти беше най-добре?

- В България. И в Локо Пловдив, а и в София - играх две години в евротурнирите. В Израел и Гърция също се чувствах уютно - с Керкира влязох във Висшата гръцка лига. Важното е да имаш сърце за футбола - когато феновете го видят, неизменно те оценяват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички