Арестът в Пловдив се напълни след Локомотив - Ботев


Арестът в Пловдив се напълни след Локомотив - Ботев

1102 0

Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на "Лаута" не се размина без арести и безредици, предаде БГНЕС. Това се случи въпреки предварителното примирие, свързано с откриването на паметника на Аян Садъков – емблема на Локомотив, но играл и за Ботев.

Финалната равносметка е 14 отведени от полицията, от тях 12 със съставени актове по ЗООРПМС и седем затворени за 24 часа. По време на самия мач няма инциденти, но един 19-годишен фен си е заработил ареста още по време на похода на агитката към стадиона, след като хвърлил стъклена бутилка по полицаи, а след като го обискирали, било иззето пакетче наркотично вещество. Сега срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 354 от НК, а за футболното хулиганство му е съставен акт.

В края на мача са в полицията са отведени 13 зрители, на възраст между 16 и 29 години, 11 от тях са получили актове, съобщават от полицията. Шестима отлежават едно денонощие в ареста.

Напрежението избухна пак в 23 часа снощи в кв. "Христо Смирненски", когато полицията предотврати сбиване между двете агитки. На място е проверена самоличността на над 130 души, всички те са били предупредени да не нарушават обществения ред. Ботев спечели дербито с 2:0 след попаденията на Кристиян Димитров и Тодор Неделев през втората част.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички