„Класически“ Локомотив се утвърди на третото място


„Класически“ Локомотив се утвърди на третото място
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1696 0

Отборът на Локомотив Пловдив спечели убедително гостуването си на Дунав. Пловдивчани надделяха в Русе с класическото 3:0. Попаденията за гостите отбелязаха Димитър Илиев и Ален Ожболт през първата част, а Бирсент Карагарен оформи крайния резултат във финалните минути на срещата.

Отборът на Дунав имаше шанс да открие резултата в първите минути на мача, но до гол не се стигна. Вместо това гостите от Пловдив първи стигнаха до попадение в срещата. В 14-тата минута голмайсторът на Локомотив Димитър Илиев се озова сам срещу Благой Макенджиев в наказателното поле, след което финтира вратаря на Дунав и вкара топката в мрежата – 0:1! Това бе 11-ти гол на Илиев от началото на сезона в Ефбет лига. Малко след това Стивън Езе вкара топката във вратата на Дунав, но попадението бе отменено. В 41-вата минута все пак „смърфовете“ стигнаха до втори гол. Този път Димитър Илиев се оказа в ролята на асистент и по чудесен начин изведе Ален Ожболт, който матира за втори път Макенджиев – 0:2!

В 60-тата минута Дунав бе близо до това да върне един гол в мача, но вратарят на Локомотив Мартин Луков спаси удар на Стефан Христов. Гостите владееха инициативата в срещата и в 84-тата минута Георги Илиев нацели гредата на вратата на домакините. В края на срещата Локомотив стигна и до трети гол. Бирсент Карагарен се пребори за една топка в наказателното поле на Дунав, след което стреля, но Макенджиев спаси. При добавката обаче вратарят бе безпомощен.

Така Локомотив Пловдив запазва 3-тата си позиция в класирането, като вече има актив от 40 точки. „Смърфовете“ изостават на 7 пункта от Лудогорец и на 2 точки срещу Левски преди мача срещу „сините“ на „Лаута“ в неделя. Дунав Русе остава на 11-то място в подреждането с актив от 17 точки. В следващия кръг русенци са гости на ЦСКА-София.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички