Бивш талант на Левски наказа "сините" и донесе успех за ЦСКА в дербито на дубълите


Бивш талант на Левски наказа "сините" и донесе успех за ЦСКА в дербито на дубълите
Снимка: Lap.bg

5112 0

Дубълът на ЦСКА, воден от Стамен Белчев, спечели изключително ценна победа при гостуването си на стадион "Георги Аспарухов", където срещна дублиращия отбор на Левски. Срещата от деветия кръг на Югозападната Трета лига завърши при 1:0 за "червените", като единственото попадение в срещата бе дело на Марк-Емилио Папазов, който е юноша именно на "сините". 

Победата изпрати "армейците" на четвърта позиция във временното класиране в група "Б" с 11 точки и мач по-малко от водещите тимове, докато "сините" остават девети с 5 точки и равни срещи с ЦСКА. 

В днешното Вечно дерби "сините" контролираха случващото се на терена през огромна част от срещата, но записаха огромен брой пропуски, който им коства нещо от срещата. Гостите пък откриха в 17-тата минута чрез Папазов, който се възползва от чудесен извеждащ пас, а впоследствие противниковия страж допусна груба грешка и остана безпомощен.

Именно голмайсторът можеше да реши всичко в срещата в 72-рата минута, когато отново остана очи в очи с Андонов, но тогава топката се отби от напречната греда след прехвърлящ удар. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Срещата започна с атаки и към двете врати, но в първите десет минути липсваха чистите положения. "Сините" погледнаха по-смело към попадение и опитаха с няколко удари да затруднят Шаламанов, но той не се затрудни особено. В централната трибуна на стадион "Георги Аспарухов" се бяха събрали и няколко десетки привърженици на домакините.  

Гол! Стартиралият от школата именно на Левски - Марк-Емилио Папазов наказа бившите си съотборниците в 17-тата минута на срещата. Той се освободи по чудесен начин от "синята" отбрана и пое извеждащо подаване, докато вратарят на Левски Иван Андонов имаше нещастието да се препъне и озове на земята, което улесни нападателя. Той залъга стража и прати топката в опразнената врата. 0:1!

Възпитаниците на Елин Топузаков отговориха с нови многобройни атаки, но до 30-тата минута "червените" се справяха със "синия" натиск. В 25' домакините получиха правото на изпълнение на статичен удар около наказателното поле, но силният удар срещна "армейската" стена.

Младите играчи на двата тима използваха първата част да се надлъгват, а инициативата до последния сигнал на полувремето остана на сметката на домакините. От ЦСКА обаче показаха добра игра в защита и се оттеглиха на почивката с гол аванс. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Елин Топузаков направи няколко промени на почивката, като едната даде резултат след броени секунди. "Сините" организираха чудесна контраатака, която завърши със стрелба от дистанция от Бандев, но топката срещна Шаламанов. Той първоначално изтърва кълбото, но в последствие го хвана и успокои страстите.

В първите двадесет минути от втората част продължи натиска на домакините, които обаче започнаха да се пречупват малко след 65-тата минута. Тогава "червените" организираха две чудесни контраатаки, които не доведоха до попадение, но изкараха жълт картон на противников играч.

Голмайсторът в срещата - Марк-Емилио Папазов можеше да реши всичко в тази среща в 72-рата минута, след като остана очи в очи с Иван Андонов. Късметът обаче този път не бе на негова страна и след прехвърлящ удар топката се отби от напречната греда.

След десетина минути гостите пропиляха нова чиста възможност след мълниеносна контраатака, при която възпитаниците на Стамен Белчев останаха трима срещу един противников бранител, но последва лошо решение. Повелият си топката "армеец" реши да завършва сам, но топката му бе отнета още преди да стигне до наказателното поле. 

Домакините отговориха с голям пропуск след броени секунди, който бе един от многото на тяхната сметка. Те се увеличиха главоломно през втората част.

Стартови състави:

Левски: Иван Андонов, Денис Динев, Слави Чакъров, Никола Църовски, Атанас Килов, Антоан Стоянов, Мартин Тодорски, Калоян Стрински, Антон Иванов, Ивайло Марков, Борислав Рупанов

ЦСКА: Илия Шаламанов-Тренков, Александър Георгиев, Марк-Емилио Папазов, Илиан Антонов, Юлиан Илиев, Илиян Димитров, Алесандро Николов, Петко Панайотов, Браян Стефков, Росен Маринов, Мартин Сотиров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички