Страхотно дерби: Лудогорец победи Левски на "Герена" в мач с шест гола и много емоции!


Страхотно дерби: Лудогорец победи Левски на "Герена" в мач с шест гола и много емоции!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9550 0

Левски загуби от Лудогорец с 2:4 на стадион "Георги Аспарухов" в дербито на 10-ия кръг в Първа лига. Двата отбора предложиха страхотен спектакъл и мачът бе на много високо за българските стандарти ниво!

Борислав Цонев изведе "сините" напред в резултата в 26-ата минута, но само две по-късно Доминик Янков изравни. Секунди след началото на второто полувреме Сотириу даде аванс на "орлите", а в 81-ата минута Боби Цонев направи 2:2 след точно изпълнена дузпа. 

Точно когато Левски виждаше как може да спечели трите точки, шампионът на България показа класата си и вкара два бързи гола за крайното 4:2, възползвайки се от ужасяващи грешки в играта на "сините"!

Това бе най-добрият мач от началото на сезона в Първа лига, а Станимир Стоилов определено е на прав път, въпреки болезнената загуба, тъй като Левски играеше като равен с равен с Лудогорец през почти цялата среща. 

Със спечелените три точки "орлите" се изкачиха на върха в шампионата с 21 т. от 8 срещи, докато "сините" вече са 11-и с 8 пункта след 10 изиграни мача! Ето как се разви зрелищната среща на стадион "Георги Аспарухов":

Двубоят започна пред около 7-8 000 зрители на "Герена". В третата минута Борислав Цонев бе на косъм от това да изведе Здравко Димитров на чудесна позиция за изстрел, но бранител в зелено се намеси решително. Малко след това Георги Миланов шутира от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Кахлина! Секунди по-късно Доминик Янков изведе Кирил Десподов сам срещу Михайлов, но вратарят на Левски отрази удара му с крак - какво начало на мача!

В следващите десет минути темпото на игра се поуспокои, а двата отбора започнаха да разиграват малко по-свободно топката. Андриан Краев пък получи първия жълт картон в срещата за нарушение срещу Гонсалвеш и "сините" фенове веднага започнаха да скандират срещу главния съдия Георги Кабаков. В 17-ата минута Десподов изведе Сотириу зад отбраната, а Ники Михайлов излезе веднага и леко го закачи с крака си. Играчите на Лудогорец поискаха дузпа, но играта продължи без намесата на ВАР!

Междувременно в "Сектор Б" бяха запалени няколко факли и димки, а хореографията бе допълнена от хиляди балони в син и бял цвят. Двадесет минути след началото на срещата Кирил Десподов стреля от около 11-12 метра, но Михайлов реагира подобаващо и изби топката с една ръка. Двубоят бе прекъснат за известно време, за да може гъстият дим да се разсее от терена, а феновете на "Георги Аспарухов" включиха светкавиците на телефоните си и се получи много ефектна гледка!

В 26-ата минута Здравко Димитров проби по крилото и извади топката към точката на дузпата, а там Борислав Цонев стреля веднага с левия крак и не сгреши - 1:0 за Левски! Ситуацията бе преразгледана със системата ВАР, но тя не откри нищо нередно и голът бе признат.

Радостта на "сините" обаче не изтрая дълго, след като само две минути по-късно Чибота пусна успореден на голлинията пас и Доминик Янков изпревари защитник на първа греда, пращайки топката във вратата - 1:1!

В 37-ата минута от Южната трибуна полетя сигнална ракета, която бе на косъм от това да уцели Чибота, а Георги Кабаков се принуди да разговаря със Станимир Стоилов, за да се потърси начин за сваляне на напрежението. Дикторът на стадиона пък призова феновете да бъдат по-сдържани! Три минути преди края на първата част Десподов фаулира Здравко Димитров точно пред "Сектор А" и градусът на напрежение отново се покачи... Това бе и всичко по-интересно за първото полувреме.

85 секунди след началото на втората част Лудогорец поведе с 2:1! Икоко центрира перфектно от дясното крило, а Сотириу бе оставен изцяло непокрит и отблизо не остави никакви шансове на Николай Михайлов, пращайки с глава топката във вратата му. Нападателят на "орлите" получи жълт картон заради бурната си радост, а малко по-късно, след подновяването на играта, Билал Бари също получи официално предупреждение заради груб фал в центъра на терена.

Положенията пред "синята" врата започнаха да се редуват едно след друго, а при едно от тях Кирил Десподов бе оставен да шутира от границата на наказателното поле, но след лек рикошет топката излезе в ъглов удар. Показателна бе реакцията на Ники Михайлов, който вдигна ръце, сякаш искаше да попита своите съотборници "Какво се случва!?".

Левски все пак организира добра атака и Борислав Цонев бе близо до това да изравни резултата в 57-ата минута, но Кахлина някак си успя да избие удара му с глава от няколко метра. Последваха добри минути за "сините", а при една ситуация останаха съмнения за игра с ръка на играч в зелено, но ВАР отново сигнализира на Кабаков, че играта трябва да продължи.

В 61-ата минута Станислав Генчев извърши първа смяна и в игра се появи Текпетей на мястото на Чибота. 120 секунди по-късно, след невероятно разбъркване пред вратата на "орлите", топката се озова в Драган Михайлович, но ударът му мина на половин метър над вратата на Кахлина. В 68-ата минута Пластун също получи жълт картон, след като задържа Билал Бари, за да предотврати опасна атака на Левски. Междувременно Елвис Ману замени Доминик Янков!

Станимир Стоилов също реши, че е време за промяна и пусна младока Марин Петков на мястото на Здравко Димитров. Христос Шелис пък получи жълт картон за нарушение срещу Десподов точно пред погледа на съдията. В 77-ата минута Билал Бари получи извеждащо подаване, влезе на скорост в наказателното поле и се опита да си свие топката, а Игор Пластун го закачи и нападателят падна с претенции за дузпа. Този път ВАР призова Георги Кабаков да разгледа ситуацията и той посочи бялата точка! С изпълнението се нагърби Борислав Цонев и не сбърка - 2:2! Неговият брат пък получи жълт картон, но не стана много ясно защо!

В 85-ата минута обаче, Лудогорец отново излезе напред в резултата, след много груба грешка на Христос Шелис, който не успя да си спре топката след подаване с ръка на Николай Михайлов. Кирил Десподов се възползва, напредна от лявата страна и пусна пас към Елвис Ману, който на празна врата вкара за 3:2 за "орлите"! При това попадение вина има и стражът на Левски, който хвърли топката към Шелис, въпреки че кипърецът бе с гръб към по-голямата част от терена и не виждаше налитащият Десподов! Георги Кабаков показа жълт картон на голмайстора за бурната му радост, а малко след това Марин Петков също бе декориран в жълто.

Станислав Генчев реши, че ще пази резултата и пусна в игра Сантана на мястото на Сотириу. В 89-ата минута всичко в този приключи, след като Лудогорец организира бърза контраатака трима на двама и Бърнард Текпетей прати топката за четвърти път във вратата на Николай Михайлов - 4:2 за българския шампион! В последните минути в игра се появи и Мартин Петков на мястото на Борислав Цонев, но вече бе късно за Левски да се връща в мача...

Състави:

Левски: Михайлов, Горанов, Зайков, Шелис, Михайлович, Краев, Р. Цонев, Миланов, Б. Цонев, Димитров, Бари

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Сисиньо, Гонсалвеш, Баджи, Чибота, Янков, Десподов, Сотириу

ПРЕДИ МАЧА

Станимир Стоилов няма да се изправи срещу Валдас Дамбраускас, след като по-рано днес литовският специалист бе уволнен изненадващо от треньорския пост в Лудогорец! На негово място покрай тъчлинията ще бъде Станислав Генчев, а двубоят ще бъде изключително любопитен...

"Сините" все още нямат победа в Първа лига под ръководството на Стоилов, а това ще бъде първи мач за тях след загубата от ЦСКА с 1:2 през миналия уикенд. Настроението в Разград също е поразклатено, не само заради треньорската смяна, но и заради домакинската загуба от Цървена Звезда в Лига Европа през седмицата.

Лудогорец е на 3-то място в Първа лига с актив от 18 точки след 7 изиграни срещи, докато Левски е десети с 8 т. от 9 мача! Букмейкърите дават огромно предимство на "орлите" - 1.61, докато равенството е оценено на 3.75. Победа на домакините е фиксирана на 6.00 коефициент!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички