Подобрен Левски се скъса да пропуска, но спечели лесно на "Васил Левски"


Подобрен Левски се скъса да пропуска, но спечели лесно на "Васил Левски"
Снимка: Оф. сайт на Левски

5668 0

Левски записа първа победа под ръководството на Георги Дерменджиев, след като "сините" стигнаха до лесно 2:0 над Витоша на стадион "Васил Левски". Символичните гости не започнаха срещата по най-добрия начин двубоя, но през второто полувреме направиха куп пропуски, които лишиха тима от по-сериозен успех срещу градския съперник.

След силни 10-15 минути от страна на "бистришките тигри", Левски все пак успя да открие резултата в 22' с първия си точен удар. Мариани направи страхотен пробив и изведе Паулиньо сам срещу вратаря, а бразилецът най-накрая прекъсна головата си суша, датираща от май месец миналата година.

4 минути преди края на първото полувреме Станислав Костов, който беше предпочетен пред Валери Божинов, увеличи головата си сметка за клуба, реализирайки за крайното 0:2. Това беше 16-ия му гол за сезона, с което изпревари с едно попадение Клаудио Кешеру. Той беше и с ключова заслуга за първия гол, след като с движението си без топка увлече двама защитници на съперника, освобождавайки коридор за подаването към Божинов.

Лошата новина за гостите в този мач е фактът, че Валери, появил се като резерва, получи неприятна контузия секунди преди края на мача. При опит да овладее топката той огъна левия си глезен и веднага напусна терена.

Що се отнася до класирането, разликата с ЦСКА отново стана 3 точки, а през уикенда следва дербито между двата отбора (неделя, 13:00 часа). Левски изостава на 8 точки от Лудогорец, който засега е убедителен лидер въпреки слабото представяне на "орлите" от началото на 2019 година.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Интересните положения в началото на мача бяха пред вратата на Николай Михайлов, а в 11' Иван Горанов трябваше да се намесва решително. С дълъг пас Христов беше намерен по дясното крило, а двамата централни защитници на Левски се засилиха към него, оставяйки сериозно пространство в наказателното поле. Той центрира към Цанков, но в последния момент Горанов успя да избие топката в корнер.

Въпреки по-добрата игра на Витоша от началото на мача, Левски с първата си ситуация успя да отбележи гол. Мариани пресече подаване в центъра на терена и проби дълбоко в половината на съперника. Станислав Костов направи много добро движение без топка, увличайки двама защитници, а това отвори коридор за подаване на швейцареца към Паулиньо. Той се озова зад гърба на защитниците и с премерен удар по тревата реализира - 0:1 за "сините".

4 минути преди края на полувремето Левски нанесе втория си удар. Кабрал натисна вратаря на домакините, който се опита да подаде към дясното крило. Там обаче Паулиньо се намеси и веднага пусна извеждащо подаване към Костов. Защитник успя да направи шпагат, но топката все пак достигна до нападателя, който технично мина покрай вратаря и реализира - 0:2 за "сините".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с 10-минутен натиск на домакините, които се опитаха да се върнат в мача с бърз гол, но защитата пред Михайлов се справи чудесно. Единствено Горанов допусна лека грешка със слаб пас към вратаря, който успя да излезе навреме и изчисти в тъч.

В 58' Левски беше много близо до трети гол, след като Тиам след изчистване на топката успя да изведе по страхотен начин Паулниьо в половината на Витоша. Той матира защитник в ситуация "един срещу един", но вместо да потърси комбинация, реши да стреля от 21 метра. Ударът беше опасен, но вратарят успя да избие. Само 2 минути по-късно и Витоша получи шанс, но страничната ножица на Румен Гьонов премина с малко встрани от вратата.

В 69' "сините" направиха пореден пропуск, след като Иван Горанов проби отлично по лявото крило, нахлу дълбоко в половината на съперника и центрира прекрасно към далечната греда, където Кабрал засече от воле. Ударът му беше слаб, но коварен, а Василев с върха на пръстите си изби в корнер.

Само минута по-късно отново домакините съжаляваха след пропиляно голово положение. Костов избяга от засадата и получи топката в наказателното поле и веднага я насочи към Божинов, който се появи като резерва. Вратарят обаче отново беше пръв до топката и я отби достатъчно, за да не се озове в краката на нападателя.

В 75' новото попъленение на тима Мартин Районов беше близо до първия си гол с фланелката на Левски, след като при центриране от корнер топката се озова в краката му на 10 метра фронтално от вратата. Поредното отлично спасяване на Василев лиши Левски от 3-и гол.

В 84' Божинов беше много близо до отбелязването на много красив гол. Кабрал центрира в наказателното поле, а бившият играч на Ювентус пробва странична ножица, но поредното спасяване на Василев го лиши от прекрасен гол.

Стартови състави:

Стартови състави:ВИТОША: Василев, Гьонов, Амзин, Садула, Цанков, Милчев, Купенов, Котев, Лазаров, Попев, Христов
ЛЕВСКИ: Михайлов, Горанов, Паулиньо, Мариани, Цветкович, Рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Райнов

ВИТОША: Василев, Гьонов, Амзин, Садула, Цанков, Милчев, Купенов, Котев, Лазаров, Попев, Христов

ЛЕВСКИ: Михайлов, Горанов, Паулиньо, Мариани, Цветкович, Рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Райнов

ПРЕДИ МАЧА

Столичният гранд е в много лоша серия без победа, продължила в 9 мача. В това число влизат и шестте контроли по време на зимния лагер. А в последния кръг на първия полусезон тимът падна с 1:2 от Берое в Стара Загора. В първия официален мач за 2019 година "сините" стигнаха само до 1:1 с Локомотив (Пд) на "Герена".

За последно Левски спечели на 8 декември, когато победи трудно Етър с 2:1. В първия си мач през пролетта Витоша игра добре, но загуби срещу Ботев (Враца) с 0:1. Балансът за двата тима в Първа лига е 3 мача, в които Левски е записал 2 победи и едно равенство. Головата разлика е 6:1 в полза на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички