Левски пречупи Славия в края и се настани в топ 3 на Първа лига!


Левски пречупи Славия в края и се настани в топ 3 на Първа лига!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7654 0

Отборът на Левски победи Славия с 1:2 като гост в най-старото столично дерби от 30-ия кръг в Първа лига. "Сините" поведоха с гол на Илиян Стефанов през първата част, но гол от дузпа на Георги Вълчев през второто полувреме изравни резултата. В самия край на срещата обаче Филип Кръстев донесе победата на гостите с красиво попадение.

След само четири минути игра Левски изпусна страхотен шанс да излезе напред в резултата. Уелтън предостави перфектно центриране в наказателното поле за Билал Бари, който обаче не успя да засече топката и пропусна да вкара във вратата на Светослав Вуцов.

В 25-ата минута Илиян Стефанов за малко да накаже закъсняло действие на вратаря Светослав Вуцов, но до гол отново не се стигна. В 37-ата минута Левски поведе в резултата. Патрик-Габриел Галчев предостави отлично центриране на главата на Илиян Стефанов, който засече в мрежата на Славия - 0:1!

След час игра Славия получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Това стана след грешен пас на Ван дер Каап към вратаря Николай Михайлов, след който "белите" упражниха натиск, а накрая Филип Кръстев препъна Иван Минчев в наказателното поле. Георги Вълчев застана зад бялата точка и реализира дузпата, за да изравни резултата - 1:1!

Левски обаче не се примири с настъпилите събития и предприе нова мощна офанзива към вратата на Славия. В 83-ата минута натискът на "сините" даде резултат. Филип Кръстев демонстрира магията си със страхотен удар от средна дистанция, който прониза вратата на Светослав Вуцов - 1:2!

С победата Левски се настани в топ 3 на Първа лига с актив от 52 точки - с две повече от четвъртия Ботев Пловдив, който по-рано днес завърши наравно срещу ЦСКА. "Сините" се нуждаят от точка в последния кръг срещу Лудогорец, за да завършат на третото място.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: 21 Светослав Вуцов, 3 Ертан Томбак, 29 Гьоко Зайков, 37 Венцислав Керчев, 4 Людовик Соарес, 14 Никита Николаевич, 77 Георги Вълчев, 73 Иван Минчев , 11 Кристиан Добрев, 7 Йон Бакеро, 9 Мартин Петков

Левски: 13 Николай Михайлов, 5 Келиан Ван Дер Каап, 6 Вендерсон 8 Андриан Краев, 14 Илиян Стефанов, 17 Уелтън, 19 Билал Бари, 22 Патрик-Габриел Галчев, 30 Филип Кръстев, 33 Хосе Кордоба , 88 Марин Петков

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Емоциите от Купата на България далеч не са отшумяли при новия носител на трофея Левски, но за "сините" има още два двубоя до края на сезона. А в първия от тях им предстои ново столично дерби в предпоследния кръг на българската efbet Лига, тъй като в него се изправят срещу Славия.

Сблъсъкът ще се състои в столичния квартал "Овча Купел". "Белите" с разлика и категорично ще останат последни в групата на шампионския поток, докато Левски към момента е трети с 49 точки, колкото има и четвъртият в подреждането Ботев Пловдив.

„Няма маловажен мач и трябва да изиграем мача със Славия добре. Някои от младите играчи ще получат шансове да играят в тези мачове. Тренираха търпеливо и изчакаха тяхното време. Част от опитните играчи ще отдъхнат леко, но не много дълго, тъй като и в неделя има мач“, каза Мъри Стоилов преди срещата. Сонко Сундберг няма да играе поради здравословни причини.

Ето какви са коефициентите за столичното дерби Славия - Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички