Атакуващ Левски вкара 4, Костов и Обертан обраха овациите


Атакуващ Левски вкара 4, Костов и Обертан обраха овациите
Снимка: Официален сайт на Левски

4488 0

Съботната програма на българската Първа лига приключи със страхотна победа на Левски като гост на Септември. "Сините" спечелиха с 4:1 за кеф на своите фенове, които видяха един доста по-офанзивен отбор в сравнение с мачовете през първата половина от шампионата.

В герой за отбора се превърна бившият играч на ЦСКА Станислав Костов. Преди старта на сезона той се закани, че ще накара феновете на отбора да забравят, че е играл при "червените" с много голове, а днес на "Васил Левски" той вкара първите два гола за 26-кратния шампион.

Габриел Обертан пък избухна на два пъти в края на мача, вкарвайки третото и четвъртото попадение за "сините", отбелязвайки за пръв път от 9-ия кръг насам. Тогава той отново се разписа във вратата на Септември.

Отлични впечатления оставаиха Иван Горанов и Паулиньо, които показаха страхотно разбирателство по лявото крило. Обертан от своя страна пък се завърна в титулярния състав с два гола и показа на Делио Роси, че не трябва да излиза от титулярите на "Герена".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути играчите във винено червени екипи се прибраха в своята половина и оставиха Левски да води владението на топката. В първите минути обаче "сините" нямаха никакви по-сериозни положения пред вратата на Георгиев.

В 10' дебютантът Тиам центрира в наказателното поле, където Костов свали атрактивно с гърди за Обертан, който пробва воле от границата на пеналтерията, но ударът му не се получи добре и топката излезе в аут.

В 29' нулата срещу името на Левски беше променена, след като със силна атака по дясното крило "сините" разгадаха защитата на Септември. Обертан задържа в близост до тъчлинията, а Цветкович се включи на скорост. Френският ас веднага успя да го изведе, а десният бек центрира перфектно за Станислав Костов - удар с глава и 1:0 за "сините".

В края на полувремето Роман Прохазка прати страхотен удар към вратата на Янко Георгиев, като изстрелът щеше да влезе точно под напречната греда, но стражът успя да избие в корнер - 0:1 след първите 45 минути на "Васил Левски".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49' Давид Яблонси пропусна отличен шанс да увеличи предината си пред своите съотборници в голмайсторската липса. Нашименто центрира страхотно от пряк свободен удар и асистира на защитника, който от 4 метра с глава не успя да намери очертанията на вратата.

Малко по-късно Паулиньо напредна страхотно от половината на Левски, премина през двама и изведе Обертан в наказателното поле, но френският ас прекали с техниката и топката му беше избита. В 55' отново бившият играч на Манчестър Юнайтед нахлу мощно в наказателното поле, преодоля трима и стреля, но топката излезе в ъглов удар. От него Нашименто отново центрира великолепно, но този път за Станислав Костов - диагонален удар с глава и втори гол за бившия играч на ЦСКА.

В 66' Левски реши всички в двубоя, след като при бърза контраатака Роман Прохазка нахлу през центъра и видя включилия се отляво Обертан. Словакът изведе крилото в наказателното поле, а той вкара с десния си крак - 0:3 и първи гол за Обертан от 9-ия кръг насам.

4 минути преди края Антонио Иванов направи страхотен пробив през центъра на терена към наказателното поле, а точно на границата на пеналтерията Ейолфсон спря с шпагат играча на Септември. Въпреки че нарушението беше извън наказателното поле, съдията отсъди дузпа, а потърпевшият беше точен - 1:3.

Буквално в последната атака на Левски Васил Панайотов успя да пресече избита от защитата топка с глава и тя се озова в Обертан. Той овладя с гръб към врата, успя да се завърти наляво, освободи си пространство и стреля мощно по диагонала, отбелязвайки за 1:4.

СТАРТОВИ СЪСТВИ

Септември: Янко Георгиев, Богомил Дяков, Янко Сандански, Елтон дош Реиш, Мики Орачев, Фабиано Алвеш, Меледже Омнабес, Крис Гади, Борис Галчев, Асен Чандъров, Мартин Тошев

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски, Иван Горанов, Фелипе Нашименто, Хали Тиам, Роман Прохазка, Габриел Обертан, Паулиньо, Станислав Костов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди седмица кампанията в българския футбол беше подновена, като Септември участваше в най-интересния двубой, завършил 3:3 срещу Етър във Велико Търново. В домакинските си мачове Септември е в серия от 4 мача без загуба (3 победи, 1 равенство). Воденият от Николай Митов отбор се намира на 10-о място с 24 точки.

В същото време Левски е на 3-а позиция с 42 точки, като в момоента изостава на 9 от ЦСКА. "Червените" са с мач повече. Последното поражение на Левски датира от края на октомври (от Лудогорец), а оттогава насам "сините" са с 5 победи и 2 равенства в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички