Левски загря за ЦСКА с бой над Витоша Бистрица


Левски загря за ЦСКА с бой над Витоша Бистрица
Снимка: Официален сайт на Левски

4656 0

Отборът на Левски постигна изразителна победа над Витоша Бистрица. "Сините" се наложиха 4:1 на "Георги Аспарухов" в мач от 9-я кръг на Първа лига.

Момчетата на Славиша Стоянович се върнаха на пътя на победата, след като допуснаха поражение в миналия кръг от Локомотив Пловдив. Победата бе важна за "сините", които в следващия кръг се изправят срещу ЦСКА.

Срещата започна отлично за домакините от Левски. Защитникът Давид Яблонски бе точен с глава, след като в 3' засече с глава центриране от корнер на Мариани.

След 17' игра "сините" стигнаха до нова чиста голова възможност. Обертан направи страхотен рейд и намери добре Кабрал. Последният си спря топката и нанесе хубав удар, който Василев изби в корнер. 3' по-късно отново домакините организираха чудесна атака, като този път стражът на Витоша разочарова Костов, като отново изби в ъглов удар. При центрирането Яблонски бе оставен сам и стреля, а Василев за трети пореден път спаси тима си от допускането на втори гол. 

В началото и на втората част играчите на Славиша Стоянович стигнаха до попадение. Паулиньо подхвана добра атака от ляво и върна на границата на наказателното поле, където Кабрал с плътен удар удвои аванса на своя тим.

В 62' Паулиньо си спечели дузпа и сам застана зад бялата точка. Ударът му обаче не бе достатъчно прецизен и Василев спаси.

3' по-късно все пак "сините" стигнаха и до трети гол. Мариани напредна от дясно и даде добър пас към Костов, който изведен сам срещу вратаря, не сгреши - 3:0.

Нападателят на Левски стигна и до втори гол на сметката си в мача. Той дойде след чудесен рейд на Милош Цветкович и центриране около точката за дузпата, от където Костов не сгреши - 4:0.

В 83' Витоша върна едно попадение, след като Григор Долапчиев засече центриране от пряк свободен удар, а Мартин Полачек не успя да се намеси добре - 4:1.

СЪСТАВИ:

Левски: Полачек, Цветкович, Яблонски, Белаид, Горанов, Мариани, Белмонт, Кабрал, Обертан, Паулиньо, Костов

Витоша: Василев, Гьонов, Милчев, Мутафчийски, Гочев, Лазаров, Котев, Вълчанов, Кутев, Садула, Долапчиев

Преди мача

Тимът на Левски допусна първо поражение в Първа лига от както Славиша Стоянович пое тима. "Сините" загубиха от Локомотив с 1:0 в Пловдив, като това е общо второ поражение за кампанията за столичния тим. По този начин Левски не успя да запази първата позиция в родния шампионат, където в момента е ЦСКА.

За разлика от миналата година, през този сезон Витоша е различен отбор. Ако през миналата година почти всеки взимаше по три точки в мачовете с "тигрите", то през тази кампания нещата са различни. Софийският тим има в актива си страхотните 10 точки след 3 победи и едно равенство и радват с играта си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички