Славия обърна Левски насред "Герена" за зрелищен старт на сезона в Първа лига


Славия обърна Левски насред "Герена" за зрелищен старт на сезона в Първа лига
Снимка: Yulian Todorov/ LAP.bg

9926 0

Отборът на Левски стартира с поражение новия сезон в Първа лига, след като отстъпи на Славия с 1:2 като домакин в най-старото столично дерби. "Сините" допуснаха пълен обрат в мача, след като поведоха с гол на Марин Петков, но попадения на Емил Виячки и Калоян Кръстев пратиха победата в "белия" лагер.

Треньорът на Левски Живко Миланов се довери на 16-годишния вратар Пламен Андреев. В състава на "сините" присъстваха и братята Радослав и Борислав Цоневи, които вдъхнаха нов живот на отбора. Лошата новина за Левски дойде в края на първата част, когато капитанът Радослав Цонев се контузи и бе принудително заменен.

Иначе Левски откри в 16-ата минута, когато с доза случайност топката се озова в Марин Петков, а той вкара. Малко по-късно обаче Емил Виячки беше на точното място, за да засече от непосредствена близост в мрежата на Левски. През втората част една бърза контраатака и скоростта на Калоян Кръстев помогнаха на Славия да стигне до второ попадение и победата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на срещата Радослав Кирилов тества рефлексите на младия вратар на Левски със силен удар от дистанция, но Пламен Андреев успя да се намеси и да избие в корнер. В 13' Ертан Томбак проби по десния фланг и намери непокрития Петер Макрилос. Той опита удар от границата на наказателното поле, който срещна страничния стълб.

В 17-ата минута Левски поведе в резултата. Здравко Димитров се пребори за дълго подаване, като насочи топката към Борислав Цонев. Той потърси пространство за стрелба и опита удар, който рикошира в противников играч. Топката се озова с доза късмет в Марин Петков, който от непосредствена близост нанесе удар, който се удари в напречната греда и премина голлинията - 1:0!

В средата на полувремето Славия изравни. След центриране от пряк свободен удар футболист на "белите" успя да играе с глава на близката греда и да я отклони към Емил Виячки, който успя да засече в близост до голлинията, за да прати топката в мрежата на Левски - 1:1!

В края на частта капитанът на Левски Радослав Цонев получи контузия и беше принудително заменен от Мартин Петков.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута Славия пропусна страхотен шанс да обърне мача. След центриране от корнер футболист на Левски отигра лошо и върна топката към противников играч, който нанесе удар от непосредствена близост до вратата. Симеон Славчев обаче се оказа на точното място в точния момент, за да избие удара на голлинията.

В средата на полувремето Славия се добра до пълен обрат в мача. След дълго подаване в предни позиции Калоян Кръстев се оказа по-бърз от защитниците на Левски, за да достигне до топката и да се озове сам срещу младия страж на "сините". Кръстев нямаше проблеми да завърши, пращайки топката в мрежата на Левски - 1:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Левски и Славия стартират своето участие в елитното първенство на България с дерби един срещу друг на стадион "Георги Аспарухов".

Последната среща между тях се състоя на 21-ви март когато "сините" победиха с 1:0 за първенство, но броени дни по-рано (17-ти март) "белите" бяха триумфирали в 1/4-финала за Купата на България с 2:1 и изхвърлиха Левски от турнира.

Това ще бъде 151-о издание на най-старото столично дерби, като до момента "сините" имат 74 победи, 48 равенства и 28 загуби от своя противник.

СЪСТАВИ

Левски: 66. Пламен Андреев, 5. Христос Шелис, 8. Симеон Славчев, 10. Борислав Цонев, 11. Здравко Димитров, 19. Билал Бари, 21. Радослав Цонев (к), 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Христофор Хубчев, 41. Георги Александров, 88. Марин Петков

Славия: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 55. Андреа Христов (к), 37. Венцислав Керчев, 71. Емил Стоев, 77. Георги Вълчев, 7. Петер Макрилос, 17. Ерол Дост, 10. Радослав Кирилов, 73. Мартин Сораков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички