Разпадът в Левски е факт: "Сините" не се добраха до Европа


Разпадът в Левски е факт: "Сините" не се добраха до Европа
Снимка: Официален сайт на Левски

7817 0

Немислимото се случи - Левски, който в средата на сезона беше много близо до първото място и Лудогорец, няма да играе в Европа през следващия сезон. "Сините" трябваше да спечелят домакинството си на Локомотив Пловдив, но ранният гол на Мохамед не стигна и "смърфовете" стигнаха до пълен обрат и победа с 1:2 на "Герена".

В същото време Славия надигра Лудогорец с 3:1 в Овча купел и по този начин се добра както до бронзовите медали, така и до бараж за участие в Лига Европа през следващия сезон. 

Локомотив Пловдив бе без част от титулярите си за гостуването в София заради Covid-19, но в същото време Левски имаше едва 4 играчи на резервната скамейка, след като и Найджъл Робърта отпадна от групата непосредствено преди мача. Срещата стартира с ранен гол на Мохамед, а Костов малко по-късно удари греда. Изглеждаше, че Левски може да стигне до успеха, но в края на полувремето гостите изравниха след сериозна грешка на Георгиев при корнер, след която Малонга реализира. 

15 минути преди края на срещата отново след изпълнение на корнер защитата на Левски се справи ужасно, а Малонга се разписа за втори път, за да изхвърли "сините" от битката за Европа. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' на срещата гостите можеха да поведат, след като разиграване отляво на нападението завърши с пас за Малонга, който веднага стреля, но Георги Георгиев спаси. Веднага след този пропуск "сините" реагираха с отлична акция, а изведен в отлична позиция бе Насиру Мохамед, който с отличен удар преодоля Луков и отбеляза за 1:0. 

В 10' Левски вече можеше да води с два гола, след като отлична акция се разгърна между Мазурек, Юруков и Костов. Последният бе намерен на границата на малкия пеналт, където той стреля, но страничният стълб му попречи да спре головата си суша. 

След бурното начало на срещата от страна и на двата отбора последваха минути на сериозни грешки, в следствие най-вече на сериозния вятър, който се появи на "Герена". В 33' обаче от нищото Левски допусна гол във вратата си. 

При първия корнер в полза на Локомотив, топката беше центрирана високо към далечната греда. Там Георгиев остана под топката и падна на тревата, а Малонга, останал абсолютно непокрит, с глава съумя да реализира на празна врата - 1:1 в столицата. 

В същия момент Славия водеше вече с 2:0 на Лудогорец (подробности за Славия - Лудогорец тук)! 

До края на полувремето нищо съществено не се случи на терена и двата тима се отправиха на почивка при резултат 1:1. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Георги Тодоров извади яловия Франко Мазурек, а Мартин Петков влезе на терена. Така се промени и схемата на "сините", които заиграха в типично 4-4-2. Въпреки промяната домакините така и не успяха да вдигнат оборотите, като първите минути на втората част не предоставиха никакви интересни моменти и пред двете врати. 

Първата по-интересна ситуация бе в 59', когато при центриране на Юруков от крилото Костов засече с глава, но Луков отрази. Няколко минути по-късно Юруков можеше да се разпише по красив начин, след като от корнер едва не преодоля Луков, но вратарят боксира току под горната греда. При последвалия корнер с глава стреля Каргас, но не съумя да намери очертанията на вратата. 

В 70' имаше леко напрежение между Спиерингс и Витанов, след като нидерландецът изрита халфа на съперника за втори път в рамките на минута и беше декориран в жълто. Същата съдба последва Масоеро, който потърси саморазправа с полузащитника на "сините". 

В 75' изтощеният физически Левски пусна нов гол от корнер. При късо изпълнение последва центриране в наказателното поле, където Акиенеми свали за Малонга, а той овладя на гърди и разпечата вратата на Георгиев - 1:2. 

"Сините" нямаха никакви сили в края и дори не стигнаха до положения, с които да обърнат по някакъв начин развоя на терена - 1:2 краен резултат. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Левски: 27. Георги Георгиев, 4. Иван Горанов (к), 6. Ивайло Найденов, 7. Паулиньо, 10. Франко Мазурек, 18. Насиру Мохамед, 19. Янис Каргас, 29. Станислав Костов, 40. Стайн Томас Спиерингс, 70. Мартин Райнов, 77. Илия Юруков

Локо Пловдив: 71. Мартин Луков (к), 4. Акинсола Акиниеми, 25. Лукас Масоеро, 61. Динис Алмейда, 15. Валентино Пулиезе, 34. Петър Витанов, 50. Йосип Томашевич, 44. Николай Николаев, 16. Лукас Салинас, 5. Дейвид Малембана, 23. Доминик Малонга

КОЯ ТВ ЩЕ ИЗЛЪЧВА ЛЕВСКИ - ЛОКО ПД ВИЖТЕ ТУК! 

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

След като скандални съдийски решения попречиха на Локомотив да вземе точки в мача с ЦСКА, "смърфовете" нямат възможност да се класират в топ 3 и мачът се явява без значение за тях. Те са с 50 точки, като изостават на 3 от "сините", но заради преките двубои в редовния сезон пловдивчани не могат да изпреварят днешния си съперник. 

Ситуацията при Левски е сходна, поне що се отнася до второто място. Разликата с ЦСКА е 3 точки и, за да могат "сините" да се класират на 2-а позиция, трябва да спечелят с разлика срещу Локото (поне 4 гола), докато ЦСКА да загуби от Берое в последния си мач. 

Що се отнася до запазване на 3-ото място, Левски трябва да преследва или победа срещу Локомотив, или да се надява Славия да не спечели срещу Лудогорец. В преките двубои от редовния сезон двата тима си размениха по една победа, но предимството е за Левски, тъй като победата дойде с 2:0 (срещу 2:1 в полза на Славия). 

Левски едва събра група от 17 играчи за битката, след като част от играчите напуснаха заради края на контрактите им (включително Хали Тиам), а други са контузени. В Локомотив ситуацията също не е добра, след като немалка част от отбора беше диагностициран с Covid-19. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички