Впечатляващо дерби и голово равенство между Левски и ЦСКА


Впечатляващо дерби и голово равенство между Левски и ЦСКА
Снимка: БГНЕС

15659 0

Дербито на столицата Левски - ЦСКА определено надскочи очакванията и се превърна в голов фест, завършвайки 2:2 след страхотен мач от страна и на двата отбора.

Стартът на мача беше наистина страхотен, след като още в 8' Давид Яблонски вкара 6-ия си гол за сезона, вкарвайки след познатата комбинация с Жорди Гомес от корнер. Защитникът на "сините" беше изпуснат от Николай Бодуров.

"Червените" обаче обърнаха само 6 минути по-късно. Тиаго Родригес стреля на два пъти от 15 и 25 метра, като и в двата случая капитанът на Левски Божидар Митрев не се намеси умело и беше с основна заслуга отборът му да изпусне водачеството.

След почивката Левски беше по-добрият отбор и заслужено изравни. В 60' Прохазка засече подаване на Цветкович и реализира за 2:2, а това беше и крайният резултат в дербито.

Определено футболистите на Стамен Белчев трябва да са по-доволни от точката, след като особено през второто полувреме "червените" бяха тотално надиграни, а отборът отправи едва 2 точни удара - головите. В Левски пък няма да са никак доволни, след като за пръв път от мача с Ботев се допускат два гола, които лесно можеха да бъдат предотвратени.

Но големият победител от дербито е Лудогорец. Воденият от Димитър Димитров - Херо тим играе в понеделник, но със сигурност ще остане лидер, като в момента води с 2 точки на ЦСКА и 5 на Левски.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата ситуация пред една от двете врати беше за Левски, като "сините" изпълниха пряк свободен удар. Гомес центрира, но Чернияускас изпревари играчите на символичния домакин.

В 8' се стигна до корнер пред вратата на ЦСКА и резултатът беше открит. Николай Бодуров изпусна Давид Яблонски, а Жорди Гомес го намери перфектно с центриране - 1:0 и 6-и гол за защитника в първенството.

Още в 12' обаче ЦСКА върна гола. При центриране в наказателното поле Иван Горанов изчисти с глава, но от 20 метра Тиаго Родригес стреля от воле. Топката беше в обсега на Митрев, но той не успя да реагира добре и коженото кълбо се озова във вратата - 1:1.

Капитанът на Левски беше виновен и за втория гол на ЦСКА. Тиаго Родригес в 15' се обърна към вратата и от 25 метра разстреля Митрев, който отново не се намеси адекватно в ситуацията - 1:2 за "червените".

Възпитаниците на Делио Роси се окупитиха едва към края на полувремето, когато постепенна атака на домакините стигна до Цветкович. Той пробва удар от 20 метра, но не сполучи. В 37' пък Яблонски върна слабо за Митрев, който в опита си да изчисти удари Родригес. За негово щастие, топката мина над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на почивката Делио Роси пусна Жерсон Кабрал на мястото на Антонио Вутов, който се представи много слабо през първото полувреме. В първите минути на втората част "сините" определено имаха превес, но не стигаха до опасни положения. Кабрал се отчете със слаб удар отдалеч на Кабрал, докато едно нахлуване на Цветкович внесе смут, но нищо повече.

С малко доза шанс в 60' топката стигна на дясното крило за Милош Цветкович. Сръбският защитник успя да залъже защитник и центрира отлично в наказателното поле, където пред малкия пеналт Прохазка изпревари Дюлгеров - 2:2 на стадион "Васил Левски".

В 65' Каранга спокойно можеше да бъде изгонен от игра. Първо той изрита Цветкович в опит да стигне до топката, изпусната от Митрев след удар на Десподов. След това пред погледа на Кабаков се опита да удари с глава играч на Левски, но съдията му показа само жълт картон. Минутка по-късно пък на терена се появи Жуниор Мапуку на мястото на Серджиу Буш.

Иван Горанов също можеше да бъде изгонен, след като извърши пореден фаул срещу Десподов, но съдията спести картона срещу левия бранител на Левски.

В добавеното време Левски получи прекрасна възможност от пряк свободен удар. Вместо да центрира обаче, Гомес изненада и стреля директно, а топката профуча на сантиметри от страничния стълб.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Васил Панайотов, Жорди Гомес, Роман Прохазка, Антонио Вутов, Габриел Обертан, Сержиу Буш

ЦСКА: Витаутас Черняускас, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Александър Барт, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Рубен Пинто, Тиаго Родриргес, Станислав Манолев, Густово Кулба, Фернандо Каранга

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата между "сини" и "червени" ще е типична битка между изключителна защита и мощно нападение. Откакто Делио Роси пое 26-кратните шампиони, отборът е допуснал едва 2 гола при поражението от Ботев (Пловдив), като първият дойде от вратарска грешка. Междувременно ЦСКА e с най-доброто нападение в Първа лига и е отбелязал 30 гола до момента.

През миналата година "червените" записаха 2 победи с по 3:0 над Левски, докато "сините" стигнаха веднъж до равенство и веднъж спечелиха с 2:1 с голове на Прохазка и Давид Яблонски, който е и голмайстор на отбора през настоящия сезон.

Очаквайте стартовите състави около 15:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички