Левски изнесе лекция на Черно море и заслужено ще играе в Европа


Левски изнесе лекция на Черно море и заслужено ще играе в Европа
Снимка: Официален сайт на Левски

8274 0

Днес навръх 104-ия си рожден ден Левски посреща Черно море в изключително важен мач. Победителят от срещата ще определи и последния евроучастник. 

Двубоят е на стадион "Георги Аспарухов" от 20:30 часа и ще може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

През първите 10' от срещата играчите на Левски бяха по-настойчивите на Герена. Играчите на Делио Роси наложиха преса, а в 8' логично се стигна и до първия точен удар. Паулиньо получи от Габриел Обертан в ляво и напредна, като нанесе точен удар, но без да затрудни Благой Макенджиев.

Очаквано Левски поведе в резултата. Попадението дойде в 24', когато Васил Панайотов открадна топката, комбинира с Жорди Гомес, а испанецът пусна към Габриел Обертан, който бе оставен сам срещу Макенджиев и с мощен шут откри - 1:0.

5' преди почивката домакините направиха сериозна крачка към Лига Европа, след като удвои аванса си. Серджио Буш получи пред наказателното поле, подаде в ляво на Иван Горанов, който добре му върна и румънеца засече във вратата - 2:0.

В 42' Макенджиев показа класа, след като парира удар на Паулиньо, който бе оставен сам на 2 метра от вратата на варненци.

При първата си по-добра атака Черно море стигна до гол. В 57' Горанов сгреши и Ндонгала напредна към наказателното поле, където топката не бе изчистена добре и падна на крака на Фенуш, който с удар по земя се разписа - 2:1.

Постепенно играчите на Илиан Илиев наложиха натиск и на два пъти застрашиха вратата на Божидар Митрев. При първото положение центриране от дясно мина на сантиметри от напречната греда, а при последвалата атака Василев бе оставен да отправи удар с глава, но Митрев улови.

16' преди края на срещата Левски стигна до трети гол. При добра контра атака от ляво Горанов върна към дъгата, където Димов спъна Станислав Костов и топката се озова в Панайотов, който с бомбен шут я прати в мрежата. 

В 82' се стигна до дузпа за "сините", след като Иван Горанов центрира и при шпагата на играч на Черно море имаше игра с ръка. Именно бранителят на Левски застана зад топката и не сгреши - 4:1.

В ответната атака на "моряците" се стигна до удар на Василев, който срещна гредата на домакините, а при добавката капитанът Митрев изби.

Преди мача

Със сигурност напрежението е в лагера на "сините", особено след загубения финал за Купата на България. При успех днес ще имат поне малко утеха, че ще участват в Лига Европа. В Левски успяха да възстановят капитана Божидар Митрев, който се очаква да застане на вратата. Аут заради травми са вратарят Николай Кръстев, основният защитник Милош Цветкович, ключовият халф Филипе Нашименто, нападателят Ривалдиньо и крилото Жерсон Кабрал.

След лечение на травма в сметките се завръща халфът Хали Тиам, но той едва ли ще е титуляр. Отново в групата е и нападателят Серджиу Буш, който беше с контузия доскоро.

Илиан Илиев няма и толкова сериозни проблеми със състава. Аут са контузените Мариян Огнянов и Дани Кики, но за тяхното отсъствие се знаеше отдавна. Наказани са Стефан Станчев и Николай Минков.

Състави:

Левски: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Габриел Обертан, Васил Панайотов, Жорди Гомес, Паулиньо, Сержиу Буш

Черно море: Благой Макенджиев, Мирослав Енчев, Даниел Димов, Илиас Хасани, Уго Кононго, Петър Витанов, Георги Илиев, Аристот Ндонгала, Меди Фенуш, Марек Кузма, Георги Божилов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички