Царско село се качи на върха след минимална победа над слаб Левски


Царско село се качи на върха след минимална победа над слаб Левски
Снимка: levski.bg

4954 0

Левски продължава с трагичното си представяне и през новия сезон, след като допусна загуба с 0:1 от Царско село в мач от 3-ия кръг в Първа лига. "Царете" се разписаха в края на първото полувреме чрез Божидар Васев, като Левски така и не успя да създаде достатъчно положения пред противниковата врата, за да се добере поне до точката. В 88-ата минута и късметът му обърна гръб след две греди в рамките на секунди. При втората пропускът бе неприемлив - дело на Живко Атанасов от сантиметри на опразнена врата.

Така кошмарът за "сините" продължава. Футболистите на Георги Тодоров са с едва 1 точка след първите 3 кръга (загуби от Берое и Царско село и равенство с Арда). Освен това, тимът няма победа у дома в официален мач през 2020 година. А Царско село продължава доброто си представяне, като тимът събра 7 точки и се изравни на върха в класирането с лидера ЦСКА.

След 4-ия кръг от Първа лига ще последва прекъсване за мачове на националните отбори. За Царско село в него предстои домакинство срещу абсолютния дебютант в елита на България - ЦСКА 1948, в петък (28 август) от 18:45 часа. Докато за Левски - гостуване на новака Монтана в събота (29 август) от 19:00 часа.

СЪСТАВИ

Левски: Николай Михайлов, Орлин Старокин, Живко Атанасов, Тома Даске, Матео Стаматов, Илия Юруков, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Станислав Иванов, Здравко Димитров, Найджъл Робърта

Царско село: Джони Пласид, Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Антонио Георгиев, Уесли Ната, Борис Галчев, Божидар Васев, Реян Даскалов, Хулио Родригес, Салиф Сисе, Стефан Христов

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ ЛЕВСКИ - ЦАРСКО СЕЛО ОТ ПЪРВА ЛИГА?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха вихрено втората част и атаките валяха една след друга в първите 5 минути, което обаче доведе единствено до няколко изпълнения на ъглов удар. В една от ситуациите гостите дори организираха скоростна контраатака, която можеше да коства скъпо на "сините", но те извадиха късмет, че "царете" сбъркаха. Случилото се повтори на няколко пъти и в следващите минути.

До средата на първото полувреме нищо на терена не се промени. Футболистите на Георги Тодоров продължиха да контролират повече топката, но максимума, до който стигаха, бе изсипана топка в наказателното поле, която не намира своята цел. Играчите на Царско село се бранеха добре групирани, като на няколко пъти имаха добри възможности за контраатака след неточности от страна на "сините" футболисти.

В 72-рата минута "царете" осъществиха поредна контраатака, която остави 3-ма футболисти на отбора срещу 2-ма от Левски. Стигна се до подаване към появилия се като резерва Мохамед Брахими, който обаче се забави с нанасянето на удар и бе бързо затворен.

В 87-ата минута Царско село можеше да поведе с 2:0, но Николай Михайлов отрази с една ръка изстрел на Мирослав Будинов. Левски продължава да задържа топката безидейно пред наказателното поле на "царете", като контраатаките гостите си остават най-опасното на терена. 

88' - огромен късмет за Царско село. Даске оцели топката след центриране от пряк свободен удар, но тя се отби в страничния стълб, а след това попадна в Живко Атанасов, който на сантиметри от голлинията не успя да вкара топката на празната врата, като вместо това оцели напречната греда. Огромен малшанс за Левски. Това бе и последният добър шанс за "сините".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна по-активно двубоя и владееше топката повече през първите 10 минути. Въпреки това, "сините" не можаха да организират нищо по-опасно, докато Царско село имаше нелош шанс след отнета топка в противниковото наказателно поле. "Царете" обаче не успяха да отправят завършващ удар, с който да застрашат вратата на Николай Михайлов.

В 12-ата минута Левски създаде най-добрата ситуация до този момент в двубоя. До нея се стигна след индивидуална акция на Паулиньо, който добре преодоля няколко противникови футболисти и напредна до наказателното поле, но завършващият му удар след това бе много слаб и неточен.

Само 2 минути по-късно "сините" отново бяха близо до гол. Юруков се озова отдясно по нападението на домакините, прибра добре топката, за да се освободи, след което подаде прецизно към Здравко Димитров, който от непосредствена дистанция стреля в главата на Хулио Родригес.

В 35-ата минута вратарят на Царско село Джони Пласид се справи по страхотен начин с извеждащо подаване към Робърта. Пласид бързо излезе и се хвърли с крака, за да спре нападателя на Левски и дори да избегне ъглов удар.

Много неприятни новини получи треньорът на Левски Георги Тодоров минути преди края на полувремето, след като Найджъл Робърта получи травма и трябваше да бъде принудително заменен от младия Мартин Петков.

45+2' - 0:1! Царско село повежда в резултата в последните секунди от първата част. Божидар Васев се възползва от прекрасно центриране от фланга и от непосредствена дистанция се разписа с глава без да остави шансове за намеса на Николай Михайлов. Грешка в "синята" защита, която остави Васев да стреля.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Георги Тодоров ще търсят първа победа за новия сезон, след като в откриващите два кръга "сините" загубиха от Берое с 0:2 и записаха равенство срещу Арда (1:1). Това би било и първи триумф за Левски в официален мач пред собствена публика за 2020 година.

Царско село бе един от опашкарите в лигата през миналия сезон, но назначаването на Любослав Пенев като треньор определено повиши качеството в представянето на тима. Стартът на новия сезон потвърждава това, след като "царете" имат победа с 3:0 над Етър и равенство 0:0 с Монтана. 

Така преди днешния сблъсък, Царско село има 4 точки, а Левски - 1. Въпреки това и въпреки слабата форма на "сините", разбираемо те са определяни като абсолютен фаворит от букмейкърите. Успехът е абсолютно задължителен за Тодоров и момчетата му, но Любослав Пенев на драго сърце би отнел тази чест от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички