Левски и Ботев Пловдив завършиха 2:2 на стадион Георги Аспарухов в Първа лига


Левски и Ботев Пловдив завършиха 2:2 на стадион Георги Аспарухов в Първа лига
Снимка: Lap.bg

5603 0

Левски и Ботев Пловдив завършиха наравно 2:2 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" беше белязана от обрат и много битка. Атанас Илиев изведе "канарчетата" напред в резултата в 16-ата минута. Робърта изравни в 33-ата, а пълния обрат преди почивката беше постигнат с хубав гол на Мартин Петков. В 56-ата минута Атанас Илиев вкара втория си гол за 2:2.

Файсал Рерас се контузи на загрявката и неговото място  беше заето от Патрик Галчев. В първите 10 минути на мача двата отбора играеха предпазливо и до опасни ситуации пред двете врати не се стигна. В 16-ата минута Ребин Сулака допусна много груба грешка в отбрана и позволи на Маркиньос да нахлуе в наказателното поле, който след това подаде на непокрития Атанас Илиев и той не сбърка.

Броени минути след грешката си, Ребин Сулака допусна нова такава, но този път ударът на Атанас Илиев не се получи и топката мина покрай лявата греда. В 26-ата минута Левски успя да организира първата си добра атака в мача. Мартин Петков центрира хубаво топката, а Мартин Райнов я засече с глава, но ударът му мина на сантиметри от гредата. 

В 33-ата минута Найджъл Робърта изравни за Левски! Грешка в защитата на Ботев позволи на Илия Юруков да напредне в половината на Ботев и да намери Робърта, който си освободи пространство и с хубав удар от малък ъгъл изравни! Само 6 минути по-късно Левски стигна до пълен обрат в мача. Найджъл Робърта подаде на Мартин Петков, който с много плътен удар от границата на наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата и не остави шанс на Аргилашки! Това бе и всичко по-интересно за първото полувреме.

В 53-ата минута Найджъл Робърта даде хубав пас към Здравко Димитров, който стреля по диагонал, но вратарят се справи. В 56-ата минута Ботев се завърна в мача. Отново Атанас Илиев с удар отблизо отбеляза след подаване на Реда Рабей.

В 59-ата минута Патрик Галчев предотврати трети гол за Ботев. Маркиньос излизаше сам срещу вратаря, но Галчев се хвърли на шпагат и в последния момент успя да избие топката. При намесата си обаче, младият защитник изкълчи глезена си и бе принудително заменен от Георги Александров.

В 74-ата минута удар на Атанас Илиев рикошира, но Микулич показа рефлекс и изби. В ситуацията преди това останаха съмнения за игра с ръка на играч на Левски, но съдията остана безмълвен. Минута по-късно, при първия корнер в срещата, Ботев нацели греда. Важно е да се отбележи, че ако топката беше в очертанията на вратата, Микулич щеше да я спаси. В 80-ата минута Ивайло Найденов проби отдясно и подаде към Робърта, но неговият удар мина покрай лявата греда. В самия край на мача Славчо Шоколаров можеше да донесе трите точки на Ботев, но от удобна позиция нанесе разочароващ удар.

Така двата отбора си поделиха по една точка. В класирането в Първа лига Левски е на 9-то място с 21 точки, а Ботев се намира на 11-та позиция със 17 точки. В следващия кръг "сините" гостуват на Ботев Враца, докато "канарчетата" приемат ЦСКА 1948 в Пловдив.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Сините" са на 9-та позиция в класирането с актив от 20 точки. При подновяването на сезона Левски спечели с 2:0 срещу Монтана, но след това отборът записа две нулеви равенства срещу Етър и ЦСКА 1948. През седмицата пък Левски победи Берое с 3:1 и продължи напред към 1/4 финалите в турнира за Купата на България. Славиша Стоянович няма сериозни липси в състава си освен трайно контузените братя Цоневи и Матео Стаматов.

Ботев Пловдив е на 12-то място в Първа лига с 16 пункта. "Канарчетата" записаха загуба от Арда с 0:2 и две равенства с Царско село и Монтана - 2:2 и 1:1. Треньорът на пловдивчани днес няма да може да разчита на Мите Цикарски, Виктор Генев и Салиф Сисе.

Последната среща между двата тима бе на 26 септември 2020г. и в нея Ботев Пловдив победи с 2:1 на свой терен. Именно в този мач тежка контузия получи Радослав Цонев. Интересно е да се отбележи, че последната победа на Ботев на стадион "Георги Аспарухов" е от 1997г., когато побеждават с 1:0 след гол на Мартин Бакалов.

 


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички