Драма във финалните минути донесе нова загуба на Левски на "Герена", този път от Арда


Драма във финалните минути донесе нова загуба на Левски на "Герена", този път от Арда
Снимка: Оф. сайт на Левски

5033 0

Левски загуби с 1:2 от отбора на Арда (Кърджали) в мач от 15-ия кръг на Първа лига. В края на първото полувреме Матеус Леони изведе Арда напред в резултата, но повтеренията показа, че е имало засада. В самия край на срещата влезлият като резерв Паулиньо изравни, но секунди по-късно Иван Коконов се разписа за 1:2. След 2-месечно отсъствие в игра се завърна Станислав Иванов, след като не попадаше дори и в групата заради решение на Наско Сираков.

По този начин Стояновия записа първа загуба след завръщането си на "Герена" и тимът остава на 9-то място с 14 точки. Арда вече има актив от 27 точки и заема трета позиция в класирането.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още от началните минути играта бе доста накъсана, като и двата отбора прекъсваха с нарушения атаките на съперника си. Притежанието на топката бързо се менеше, като в средата на терена почти не се играеше, но опасни положения липсваха. В 27' Здравко Димитров центрира добре от корнер, но нямаше кой да засече.

Играта на "сините" определено куцаше особено в халфовата линия, като така и не успяваха да задържат топката. В 38' Спас Делев стреля от фаул от над 35 метра, но се стигна само до корнер след рикошет от играч на Левски.

4 минути преди края Арда стигна до гол, след като отборът получи право да изпълни фаул в близост до наказателното поле, а зад топката застана Спас Делев. Ударът му бе отразен много добре от Николай Михайлов, но топката остана в игра, като се получи разбъркване в наказателното поле. Матеус Леони успя да се ориентира най-добре и вкара топката в мрежата на "сините". Повторенията обаче показаха, че е имало засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Отборът на Славиша Стоянови показа малко по-раздвижена игра още от началото на второто полувреме.  В 57' Здравко Димитров опита удар от далечно разстояние, но топката мина високо над напречната греда. В 61' подаде към Мартин Райнов по левия фланг, но подаването му бе отразено от Иван Караджов.

След това Димитров опита удар от далечно състояние от фаул, но отново не успя да намери очертанията на вратата.В 66' Паулиньо и Станислав Иванов замениха Здравко Димитров и Илия Юруков. Иванов няма мач за столичани от 2 месеца, след като Наско Сираков лично бе взел решение да не влиза дори в групата.

В 71' Леони отправи опасен удар към вратата на Левски, но той не бе никак точен. В 75' Робърта се справи добре в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, като топката стигна до Мартин Райнов, но неговият удар попадна право в ръцете на Караджов. В 84' Спас Делев стреля силно по земя, но Николай Михайлов успя да отрази удара му.

Финалните минути бяха много драматични. Влезлият като резерва Валери Божинов намери много добре Паулиньо по десния фланг, който нахлу в наказателно поле и стреля. Караджов не се ориентира добре и "сините" изравниха. Резултатът се запази едва няколко секунди, като след грешка в "синьо" Коконов бе изведен по отличен начин срещу Михайлов и стреля за 1:2.

СЪСТАВИ

Левски: 13. Николай Михайлов (к), 2. Алекс Петков, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 6. Ивайло Найденов, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 18. Насиру Мохамед, 22. Патрик-Габриел Галчев, 28. Тома Даске, 77. Илия Юруков

Арда: 12. Иван Караджов, 4. Милен Стоев, 9. Спас Делев, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 20. Деян Лозев, 24. Ребин Сулака, 25. Матеус Леони, 27. Емил Мартинов, 71. Пламен Крумов (к), 80. Лъчезар Котев

Къде да гледаме двубоя Левски срещу Арда в Първа лига?

"Сините" ще търсят трите точки в това домакинство на всяка цена, тъй като искат да продължат с победите и да променят класирането си. В миналия кръг, при повторния дебют на Славиша Стоянович, столичани надвиха Локомотив (Пд) и спряха серията си от 5 мача без победа.

През първия полусезон двата тима не излъчиха победител. Тогава срещата помежду им приключи при резултат 1:1. Всъщност двата тима досега са изиграли само 3 мача помежду си в елита и Арда все още няма успех над "сините" - 1 равенство и 2 загуби.

Арда обаче няма да е лесен противник. Кърджалии правят чудесна кампания и неслучайно имат само 1 загуба в първите си 13 мача в първенството. Тимът на Николай Киров е далеч пред Левски в класирането - заема трета позиция, докато "сините" са девети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички