Левски се отпуши и заслужи трите точки с три гола във вратата на Пирин Благоевград


Левски се отпуши и заслужи трите точки с три гола във вратата на Пирин Благоевград
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7145 0

Левски успя да постигне хубава победа над Пирин Благоевград с 3:0 в мач от 12-ия кръг на Първа лига, който се игра пред празните трибуни на стадион "Георги Аспарухов".

В герой за "сините" се превърна младокът Марин Петков, който реализира две попадения, а в началото на второто полувреме Станислав Костов бе спрян от напречната греда и не успя да вкара гол на бившия си тим при резултат 1:0. В последните минути на двубоя Билал Бари оформи крайното 3:0 след груба грешка на вратаря...

Отборът на Станимир Стоилов изпусна доста положения пред вратата на Хангелман и може да съжалява, че не записа и по-убедителна победа. Със спечелените три точки Левски се изкачи до седмото място в Първа лига и вече има 14 в своя актив. Благоевградчани пък продължават да бъдат на дъното и с едва 8 пункта са последни във временното класиране!

Ето как се разви срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след първия съдийски сигнал над София започна да вали дъжд. Двубоят започна в умерено темпо, а в шестата минута Билал Бари опита удар от разстояние, но Хангелман улови сигурно. В 13-ата минута се стигна до много сериозно разбъркване в наказателното поле на Пирин, но всеки един шут на футболист в синьо бе блокиран. 

Двадесет минути след първия съдийски сигнал Бари засече центриране от корнер с глава, но топката премина на половин метър от левия страничен стълб. Последваха две опасни контраатаки пред двете врати, но и в двата случая играчи на Левски и Пирин взимаха грешните решения в ключовия момент. 

В 25-ата минута Марин Петков получи чудесен пас зад линията на защитата от Георги Миланов, овладя кълбото на гърди и веднага го прати във вратата на "орлетата". Страничният съдия първоначално маркира засада, но ВАР преразгледа ситуацията и не откри нищо нередно - 1:0 за Левски!

Десет минути преди края на полувремето Радослав Цонев напредна с топка в крака и стреля силно от около 25 метра, но ударът му профуча покрай лявата греда на Хангелман. До края на първата част не се случи нищо по-интересно на "Георги Аспарухов" и двата тима се оттеглиха на 15-минутна почивка!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута Красимир Станоев стреля директно от пряк свободен удар, но Николай Михайлов нямаше проблеми да улови топката. Пирин започна по-надъхано второто полувреме и в 55-ата минута Станислав Костов разтресе напречната греда на Левски с удар от воле от границата на наказателното поле!

Един час след началото на срещата Марин Петков вкара втория си гол и успя да внесе спокойствие в "сините" редици. След центриране от корнер бранител на Пирин не успя да посрещне топката на първа греда и само я отклони на втора, а младокът сложи крака си на нейния път, за да я прати в мрежата - 2:0 за Левски!

Десет минути по-късно Борислав Цонев изведе Здравко Димитров сам срещу вратаря, крилото на "сините" копна топката над стража и точно преди тя да влезе във вратата на Пирин, се удари в крака на притичал защитник и след това се отби от горната греда.

В 75-ата минута Здравко Димитров бе заменен от Димитър Костадинов. Девет минути преди края на мача именно той бе изведен зад защитата на Пирин, но останал очи в очи с вратаря, видя как ударът му премина встрани от дясната греда. Малко след това Иван Горанов сложи кълбото на крака на Марин Петков около точката на дузпата, но той не я нацели добре. В следващата атака Хангелман с една ръка изби коварен шут на Борислав Цонев.

В 89-ата минута Билал Бари се възползва от груба грешка на вратаря на Пирин и на празна врата направи резултата класически - 3:0! Три по-късно Георги Миланов стреля силно с левия крак, но Хангелман с една ръка не позволи на кълбото да влети в мрежата му за четвърти път.

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Михайлович, Зайков, Кордоба, Горанов, Р. Цонев, Миланов, Б. Цонев, Димитров, Марин Петков, Бари

Пирин Благоевград: Хангелман, Дюлгеров, Бенгюзов, Станоев, Брахими, Старокин, Занев, Манолев, Костов, Николов, Хубчев

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Станимир Стоилов отчаяно се нуждае от точки, тъй като в момента заема 11-о място във временното класиране с едва 11 пункта след 11 изиграни мача. За гостите от Благоевград победата също е много важна, тъй като са на последното 14-о място в Първа лига и са спечелили само осем точки от старта на сезон 2021/22.

В последния си мач от първенството Левски победи Локомотив София с 2:1, а "орлетата" загубиха от пловдивските "железничари" с 1:2! За последно двата тима се срещнаха през 2017 година, когато "сините" надделяха на "Герена" с 3:0. 

Букмейкърите очакват победа за столичани и техният успех е фиксиран на 1.53 коефициент. Равенството е означено с 3.80, а евентуална победа на Пирин - с 5.50!

*В днешната среща бившият голмайстор на Левски Станислав Костов за първи път ще се завърне на стадион "Георги Аспарухов", след като го напусна през 2020 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички