Роналдо проби бетона на Пирин Благоевград и донесе победата на Левски


Роналдо проби бетона на Пирин Благоевград и донесе победата на Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6718 0

Левски  доминира тотално, но победи само с 1:0 гостуващия Пирин Благоевград в среща от 5-ия кръг на Първа лига. В герой за „сините“ се превърна Роналдо, който донесе скъпоценния успех. Бразилецът се разписа в 70-ата минута, вкарвайки първия си гол за столичани в първенството.

Гостите завършиха двубоя с човек по-малко, след като Красимир Станоев получи два жълти картона в рамките на 120 секунди за нарушения срещу Георги Миланов и пое преждевременно към съблекалните в 85-ата минута.

Мачът протече почти изцяло на една врата, но пазилият като лъв Янко Георгиев и неточният мерник проваляха „сините“ в опита им да пратят топката в мрежата на съперника.

Още в 11-ата минута Кордоба уцели дясната странична греда. Последва истинска канонада от удари към вратата на гостите, но безрезултатно.

И когато не се виждаше как Левски ще пробие бетона на гостите, дойде скъпоценният гол на Роналдо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Съвсем логично мачът започна с натиск на домакините. В 5-ата минута дойде първата опасност пред вратата на Пирин Бл. Филип Кръстев центриран от фаул, а Андриан Краев се извиси и стреля с глава, но Янко Георгиев спаси.

Само секунди по-късно и Илиян Стефанов стреля с глава след центриране на Патрик-Габриел Галчев, но стражът на гостите отново прояви рефлекс. Халфът на „сините“ претендира, че топката е минала голлинията преди вратарят да избие. Проверката обаче показа, че кълбото не я е преминало с целия си обем.

Обръчът пред вратата на „орлетата“ продължи да се затваря. В 11-ата минута след центриране от корнер топката стигна до оставения непокрит Хосе Кордоба. Панамският национал стреля от 6-7 метра, но кълбото се отби в лявата странична греда, а след това нямаше кой да я засече, за да я довкара в мрежата.

Последва удар и на Роналдо. До 12-ата минута „сините“ изпълниха цели 5 корнера.

В 14-ата минута Роналдо получи топката на границата на пеналта от Марин Петков и шутира на около метър от целта. Това бе шестият удар на Левски към вратата на гостите от началото на срещата.

Постепенно натискът на домакините постихна леко. В 22-ата минута Христофор Хубчев отправи първия удар на сметката на гостите. Той стреля от 20 метра, но над от целта.

В 33-ата минута Патрик-Габриел Галчев проби отдясно и шутира от дъгата на пеналта. Янко Георгиев отново извади гостите, избивайки в корнер.

Уелтън около 60 секунди по-късно би над вратата от дъгата на наказателното поле, но от отсрещния фланг. Минутите си минаваха, а Левски така и не успяваше да превземе вратата, вардена от Янко Георгиев.

В 39-ата минута Уелтън отново стреля, но този път в ръцете на стража на благоевградчани. Малко след това се стигна до разбъркване в наказателното поле на гостите. Топката стигна до Марин Петков, чийто удар бе блокиран.

В последната минута на първата част Стефанов пусна към границата на пеналта, където Филип Кръстев шутира, но над целта.

Левски доминираше тотално през първото полувреме. Футболистите на Мъри Стоилов отправи цели 17 удара по посока на вратата на Пирин, четири от които в нейните очертания. „Сините“ изпълниха и осем корнера. Гостите обаче удържа натиска до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят продължи в същото русло и след почивката. Атаките към вратата на гостите си редуваха една след друга, но без желания ефект. В 51-ата минута Краев с глава би в аут. Десетина минути по-късно се извиси след центриране от фаул, но изстрелът му с глава премина покрай дясната греда. Малко след това Роналдо нахлу отляво, но Янко Георгиев го отчая с поредното си страхотно спасяване.

В 65-ата минута и Уелтън не успя да порази целта.

ГОЛ! Най-накрая бетонът на Пирин Бл бе пробит в 70-ата минута. Галчев центрира отдясно, където Роналдо с глава матира безгрешния до този момент Георгиев – 1:0.

Четвърт час преди края Славчо Шоколаров би опасно от фаул, но топката профуча покрай вратата на Пламен Андреев.

В 85-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Красимир Станоев получи втори жълт картон за нарушение срещу Миланов. Той си изкара две официални предупреждения в рамките на около 120 секунди.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Левски: 1. Пламен Андреев (к),6. Цунами, 33. Хосе Кордоба, 23. Сонко Сундберг, 22. Патрик-Габриел Галчев, 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев, 17. Уелтън, 14. Илиян Стефанов, 18. Роналдо ,88. Марин Петков

Пирин Благоевград: 21. Янко Георгиев, 38. Александър Дюлгеров, 11. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 26. Иван Тасев, 25. Илиан Костов, 23. Казуки Такахаши, 7. Китан Василев, 31. Красимир Станоев, 3. Петър Занев (к), 45. Христофор Хубчев

ПРЕДИ МАЧА

Левски се завръща към мачовете от родната действителност. Последните 2 срещи на „сините“ в шампионата бяха отложени. Хората на Станимир Стоилов не играха срещу Славия и Черно заради ангажиментите си в Лигата на конференциите.

В последния си официален мач „сините“ победиха с 1:0 Хамрун Спартанс в Малта в първа среща от третия квалификационен кръг на турнира.

Левски се намира на 13-ото място във временното класиране, но столичният гранд е изиграл само 2 мача в Първа лига. „Сините“ са актив от 3 точки, спечелени в последния им мач в родния шампион, когато хората на Мъри Стоилов разбиха с 5:0 Спартак Варна на „Герена“.

Пирин Бл е на 14-ата позиция в таблицата. „Орлетата“ са актив от 2 точки, но от 4 мача.

Любопитното в сблъсъците между Левски и Пирин Бл е, че последните четири мача помежду завършиха при резултат 3:0 в полза на столичани.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички