Левски шокира Ботев в Пловдив с гол в добавеното време


Левски шокира Ботев в Пловдив с гол в добавеното време
Снимка: Официален сайт на Левски

10254 0

Отборът на Левски започна сезон 2018/2019 в Първа лига с победа. "Сините" се наложиха над Ботев с минималното 1:0 на стадиона в Коматево.

През по-голямата част от срещата 26-кратните шампиони на България бяха по-добрият тим, като единствено силните изяви на Кайзер под рамката за "канарчетата" спасяваше тима от Пловдив от попадения. 

Така се стигна до втората минута от трите добавени, като след бърза атака през центъра, преминала от дясно през Габриел Обертан, завърши с прекрасен пас на французина, който златната резерва Илия Димитров превърна в победно попадение.

Първото отлично положение бе за тима на Левски. Кабрал проби от ляво и центрира към Костов, който отправи силен удар с галва, но Кайзер внимаваше и с брилянтен рефлекс изби в корнер.

В 36' отново Станислав Костов получи шанс за гол. Той открадна топка пред дъгата на наказателното поле, направи няколко крачки и реши да стреля, но топката профуча край страничната греда на Ботев.

Преди почивката "канарчетата" намериха как да отговорят на предизвикателството, след като Тодор Неделев стреля от свободен удар, но топката премина в страни от вратата на Полачек.

В 55' Левски отново имаше чиста голова възможност. Костов пусна към Обертан в ляво, бившият играч на Манчестър Юнайтед напредна в наказателното поле и върна към точката за дузпата, където беше Костов. Нападателят нанесе удар, но Кайзер протегна ръка в последния момент и спаси.

Дълбоко в добавеното време Левски стигна до трите точки в срещата. Появилият се като резерва Илия Димитров вкара единственото попадение в срещата, след като се възползва от чудесен пас на Габриел Обертан.

Състави:

Ботев: Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Серкан, Балтанов, Неделев, Ндонгала, Густаво, Петков

Левски: Полачек, Белаид, Горанов, Мариани, Белмонт, Гомес, Цветкович, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан

Преди мача

Отборите на Ботев и Левски се изправят в първия кръг на родната Първа лига. 

Тимът на Левски започва сезона без треньор, след като Делио Роси напусна поста си. Това се случи след срамното отпадане от Вадуц в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Тимът загуби с 0:1 гостуването си и последва победа с 3:2 на Герена, която не се оказа достатъчна за класирането.

Ботев от своя страна през този сезон не играе в европейските клубни турнири, където миналия сезон се представи достойно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички