С човек по-малко Левски удържа на натиска на Арда и взе точка


С човек по-малко Левски удържа на натиска на Арда и взе точка
Снимка: Оф. сайт на Левски

5857 0

Левски си тръгна с точка от гостуването на Арда в Кърджали във втория кръг на Първа професионална лига. Двата тима завършиха 1:1, като Иван Коконов се разписа за домакините, а Паулиньо за гостите. Кърджалии упражняваха силен натиск, като през втората част "сините" играха с човек по-малко след изгонването на Ивайло Найденов в 53'. Това е първа точка за столичния тим, след като в първия мач загуби от Берое у дома. Това бе исторически първи мач за домакините в Първа лига, след като това бе първо домакинство на тима в шампионата.

Срещата започна доста динамично, като домакините показаха, че ще се хвърлят в атака от самото начало. Въпреки устрема на кърджалии първото опасно положение бе за Левски. Здравко Димитров получи подаване по левия фланг, напредна и стреля, но Симеонов изби в корнер.

Последваха силни минути за домакините, като защитата на столичани се справяше с натиска до 8'. Тогава Спас Делев проби през центъра, а топката се озова в Коконов след неуспешна намеса на защитата. Коконов стреля хладнокръвно и откри - 1:0.

Макар и да опитаха да отговорят от столичния тим имаха големи затруднения в организирането на добри атаки, а изпълнението на статичните положения не бе също на ниво. За разлика от първия мач - срещу Берое, в който Живко Атанасов и Даске си взаимодействаха добре в отбрана, то днес допускаха доста неточности.

В 17' Атанасов се сбърка сериозно, а Спас Делев му открадна топката. Той излезе сам срещу Михайлов, но реши да финтира, а след това Михайлов изби. Минута след това отново стражът на "сините" се намеси решително, като пресече подаване към Коконов. В 24' при втори пореден ъглов удар за Левски Живко Атанасов засече с глава, но ударът му бе прекалено слаб и попадна в ръцете на Симеонов.

В 33' се стигна до нова опасност за домакините. Спас Делев се откъсна и подаде към Коконов, който обаче не успя да завърши атаката. Намеси се и Ивайло Найденов, за да избие топката. До края на полувремето темпото на игра спадна, като в 45' Робърта се измъкна и стреля, но право в ръцете на вратаря на домакините.

Арда отново се хвърли в атака в началото, но този път ранното попадение бе за Левски. В 49' Станислав Иванов изведе Найджъл Робърта. Нападателят от аутлинията върна към Паулиньо, който мхладнокръвно излъга вратаря на домакините с лек удар по земя.

5 минути след това обаче радостта на гостите бе помрачена, след като Ивайло Найденов получи втори жълт картон. Младият бранител спря обещаваща атака и без изгонен. Зад топката при пряк свободния удар застана Спас Делев, чийто удар премина над вратата. След червения картон Георги Тодоров пусна в игра новото попълнение Матео Стаматов на мястото на Здравко Димитров.

След изгонването на Найденов домакините хвърлиха всички усилия в атака. В 70' Ковачев се отличи със страхотен пас към Делев, който стреля веднага, но топката се удари в напречната греда. Освен това имаше и вдигнат флаг за засада. 4 минути отново Неделев напредна от ляво, влезе в наказателното поле и стреля, но над вратата на Ники Михайлов. Секунди след това пък Ковачев опита ефектно изпълнение от странична ножица, което обаче не му се получи.

В 83' след центриране от фаул трима играчи на Арда бяха оставени сами на далечната греда. Емил Мартинов стреля от близо, но неточно. Секунди след това пък Робърта изпусна златен шанс за столичани след контраатака. Станислав Иванов се пребори в средата на терена, след което пусна пас на останали сам Робърта, който копна топката, но малко точност не му достигна, за да се разпише.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арда: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 5. Петко Ганев, 71. Пламен Крумов-К, 20. Деян Лозев, 19. Румен Руменов, 27. Емил Мартинов, 25. Матеус Леони, 17. Иван Коконов, 10. Светослав Ковачев, 9. Спас Делев

Левски: 13. Николай Михайлов-К, 6. Ивайло Найденов, 3. Живко Атанасов, 28. Тома Даске, 66. Орлин Старокин, 77. Илия Юруков, 40. Стайн Спиерингс, 11. Здравко Димитров, 90. Станислав Иванов, 7. Паулиньо, 17. Найджъл Робърта

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Тимът на Николай Киров е амбициран да стигне до трите точки и да зарадва феновете си, които още чакат победа срещу някой от грандовете в родния футбол. Арда започна кампанията в efbet Лига със зрелищно равенство срещу новака Монтана - 3:3. Довечера Киров ще може да използва капитана Пламен Крумов, който е бивш футболист на "сините".

Преди месец Левски би Арда с 3:1 и това беше първата победа на отбора след раздялата с Петър Хубчев и заставането на треньорския пост на Георги Тодоров. И тогава "сините" бяха в лоша серия, но намериха сили да спечелят срещу кърджалийци. Днес Тодоров може да пусне от първата минута най-новото попълнение Матео Стаматов. Той е гласен за заместник на продадения в Белгия Иван Горанов. Симеон Славчев се контузи срещу Берое и в средата на терена ще се появи Орлин Старокин, който в първия мач беше ляв бек

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички