Левски се хиксира със Спортист Своге на "Герена", тежка контузия беляза мача


Левски се хиксира със Спортист Своге на "Герена", тежка контузия беляза мача
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10279 0

Левски завърши втората си контрола по време на паузата за Лига на нациите срещу Спортист Своге при равенство (1:1) на помощния терен на стадион "Георги Аспарухов". Головете за двата отбора реализираха Уелтън в 17', а за гостите точен бе Владимир Семерджиев от ъглов удар в 25'. 

През първата част домакините доминираха, а бразилското крило Уелтън успя с индивидуален рейд да открие резултата. Попадението за гостите дойде от заучено положение от корнер.

Срещата беше помрачена от много сериозна контузия на играч от Своге - Стефан Стефанов в началото на втората част. Младият страж на Левски - Иван Андонов при опит да спре контраатака влезе много грубо в краката на играча извън наказателното поле. Това наложи влизане на линейка на терена и откарване на състезателя в болница. 

След това Станимир Стоилов замени абсолютно всички футболисти на терена, като в игра за "сините" влязоха юноши на клуба. 

Това бе последната проверка за Левски преди подновяването на първенството и гостуването на отбора на Берое в Стара Загора на 3 октомври. 

Първо полувреме

Срещата се забави с няколко минути, тъй като от Съдийската комисия към БФС наградиха главния съдия на срещата Петър Григоров за цялостния му принос към българския футбол и оттеглянето му от съдийството. След първия сигнал Левски наложи трайно владение върху топката и няколко интересни комбинации завършиха без попадение във вратата на гостите. В 7' хубаво взаимодействие между Ивелин Попов и Уелтън завърши със слаб удар на бразилеца в ръцете на Ивайло Василев. 3 минути по-късно отново Уелтън стреля, но този път стражът на Спортист показа класа и изби в ъглов удар. 

В 15' "сините" имаха претенция за дузпа, след атака завършена с удар от Краев, но останала в игра с рикошет в Ивелин Попов, който се опита да нанесе шут, но не успя.

ГОЛ! При една от първите си атаки, Спортист не успя да овладее топката и Уелтън с индивидуален рейт от центъра стигна по левия фланг до вратата на съперника. С несилен, но интелигентен удар отбеляза, за да изведе Левски напред в 17'. Георги Миланов се размина със втори гол за домакините, но далечния му удар мина на сантиметри от дясната странична греда. 

ГОЛ! В 25' дойде първата чиста възможност за гостите, след ъглов удар централния защитник Богомил Богомилов стреля с глава, но Михайлов спаси отново в корнер. При последвалия такъв и след заучено положение гостите изравниха резултата чрез Владимир Семерджиев.

Левски установи траен контрол след изравнителното попадение и се стигна до греда в 36' на Роналдо, който засече подаване на Уелтън, но не успя да изведе отново Левски напред в резултата. В самия край на първото полувреме домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле. С тази задача се "нагърби" Ивелин Попов, но ударът му рикошира в стената на защитата. 

Второ полувреме

Левски е направил две смени на полувремето, като Михайлов е бил заменен от Иван Андонов, а Ивелин Попов е отстъпил мястото си на Нейтън Олдър. Бившият страж на "сините", който в момента играе в Своге пък замени Ивайло Василев.

Именно Кунчев спаси втори гол във вратата на гостите в 48' след удар на Роналдо с глава. След това последва и нова добра намеса, за да няма опасност пред собствената си врата. 

Червен картон! В 55' младият страж Иван Андонов направи изключително грубо нарушение в краката на футболиста на Спортист Стефан Стефанов, за което бе изгонен директно. Контузията изглежда сериозна, тъй като се наложи футболистът да бъде откаран в болница. Играта бе спряна за около 20 мин, през което време Стоилов смени всички футболисти на терена без Нейтън Олдър, а на вратата застана Йоан Загоров, който дори не беше в групата за двубоя. Спортист изкара един от състезателите си, за да може и двата отбора да са с по 10 човека. 

След влизането на младите футболисти на Левски, играта се пренесе предимно в центъра, като чак в 77' Васил Василев отправи удар към вратата на гостите, но неточен. В 81-ата минута Антон Иванов застраши вратата на Стефано Кунчев с диагонален удар, който премина на сантиметри от десния страничен стълб. 

Стартови състави:

Левски: Николай Михайлов, Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Цунами, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Абдулахи Шеху, Георги Миланов, Роналдо, Уелтън, Ивелин Попов

Резерви на Левски: Иван Андонов, Нейтън Олдър, Дейвид Михалев, Слави Чакъров, Александър Божилов, Калоян Стрински, Васил Василев, Антон Иванов, Кристиян Йовов, Ивайло Марков, Денис Динев

Спортист Своге: Ивайло Василев, Борислав Стойчев, Сами Пилер, Богомил Богомилов, Владимир Сиромахов, Владимир Семерджиев, Александър Бастунов, Илия Русинов, Светослав Диков, Богдан Костов, Ариф Ферадов

ПРЕДИ КОНТРОЛАТА

Това ще бъде втора проверка за състава на Станимир Стоилов по време на паузата в клубния футбол - на 25 септември "сините" победиха Левски Карлово с 4:0 в благотворителен мач. Головете тогава бяха дело на Ивелин Попов (на два пъти), Андриан Краев и Калоян Стрински.

Последната изява на Спортист Своге пък бе на 1/32-финалите за Купата на България - класическа победа с 3:0 при визитата на Ботев Нови Пазар. И трите попадения паднаха през второто полувреме!

*Левски е на осмо място в Първа лига с актив от 18 точки след 8 изиграни мача. Спортист е също на осма позиция, но във Втора лига - 15 пункта след 10 изиграни двубоя.

**За последно Левски и Спортист Своге се срещнаха на 7 февруари 2021 година, отново в приятелски мач - 1:0 за "сините", а голът бе дело на Найджъл Робърта, който впоследствие осъществи трансфер в американския ДС Юнайтед.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички