Левски завърши с разгромна победа последната си проверка в Дубай


Левски завърши с разгромна победа последната си проверка в Дубай
Снимка: Официален сайт на Левски

5092 0

Левски победи с 4:0 Гриф Юнайтед в последната си контрола от зимната подготовка на дима в Дубай. "Сините" не оставиха шансове на втородивизионния тим от Обединените Арабски Емирства и отбелязаха едно попадение през първото и три през второто полувреме. 

В изненадващ голмайстор за отбора на Стоилов се превърна защитникът Килиян Ван дер Каап. Той откри резултата още в 8', като успя да направи добавка след удар на Ивелин Попов. Малко по-късно през частта Асен Чандъров нацели дясната греда след хубав удар от 20 метра. 

През втората част Левски вдигна оборотите и отново Ван дер Каап направи резултата 2:0 чрез асистенция на новото попълнение - Рикардиньо. В 62' Уелтон успя да засече центриране на Ивелин Попов и след преодоляване на съперник по страхотен начин вкара топката под гредата със силен шут. 

Крайния резултат оформи Марин Петков в 82' на срещата, като отново Рикардиньо се превърна в асистиращ, като малко преди това негов гол бе отменен за игра с ръка. 

С тази среща приключи едномесечният лагер на "сините" в Дубай, а утре (1 февруари) те се прибират в България, където им предстои още една проверка срещу Септември София ( 7 февруари)

Защитникът на Левски - Килиан Ван дер Каап даде аванс на "сините" още в 8 минута от началото на срещата след добавка при центриране от корнер. Малко след това Роналдо изпусна чисто положение, а Филип Кръстев не успя да центрира по най-добрия начин на Илиян Стефанов, който се намираше на добра позиция. 

В 19' Асен Чандъров уцели греда с хубав плътен удар от 20 метра. Пропуск записа и голмайсторът до момента - Ван дер Каап, а малко след това вратарят на Гълф Юнайтед - Джонстън изби далечен удар на Патрик-Габриел Галчев. 

"Сините", които направиха една рокада и вместо Роналдо започна Рикардиньо, вдигнаха оборотите. Попов пробва много хубав удар, който мина встрани. В 54-ата минута Левски удвои след нов гол на Ван дер Каап. Този път Рикардиньо свали топката пред вратата и нидерландецът засече топката в мрежата. 

Сундберг, Цунами и Кордоба замениха Чандъров, Ван дер Каап и Кръстев. В 62-ата минута Уелтон бе намерен от Попов, като бразилецът финтира бранител и с мощен изстрел прати топката под гредата за 3:0. Ники Михайлов, Галчев, Стефанов и Попов излязоха, а на тяхно място влязоха юношите Иван Андонов, Дейвид Михайлов, Антоан Стоянов и Александър Божилов.

Един от най-перспективните юноши на "сините" - Марин Петков оформи крайния резултат в 82', като преди това гол на Рикардиньо бе отменен заради игра с ръка. но пък след това се реваншира, като именно той направи асистенцията на Петков.  

Стартови състави на двата тима:

Левски: Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Асен Чандъров, Илиян Стефанов, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Уелтън, Роналдо и Марин Петков.

Гълф Юнайтед: Джонстън, Есаме, Шийлс, Бейсли, Бузаид, Гиампо, Самсон, Кофи, Мазиумиан, Брааф, Саня

ПРЕДИ МАЧА

На следващия ден - 1 февруари, сряда, "сините" се прибират в България. Досега в Дубай те изиграха пет контроли, в които постигнаха три победи и една загуба, а проверката с малайзийския Джохор беше прекъсната през второто полувереме заради агресивна игра на съперника.

Контролата с Гълф Юнайтед беше организирана в последния момент. На тази дата Левски трябваше да играе с руския Урал, но мачът пропадна под давлението на феновете на 'сините".

Съперникът на столичани е от втора дивизия на ОАЕ, където влезе наскоро, след като спечели промоция от трета дивизия.

В последната тренировка на "сините" Келиан ван дер Каап взе пълноценно участие, а отделно от групата се готвиха Кристиан Димитров и Жереми Петрис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички