От полицията очакват да има над 20 000 души на Левски - ЦСКА


От полицията очакват да има над 20 000 души на Левски - ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1628 0

На специален брифинг преди срещата между Левски и ЦСКА от МВР заявиха, че очакват около 20 000 на Националния стадион "Васил Левски". Срещата е утре (събота) от 17 часа, а символичен домакин са "сините". 

"На миналия мач между отборите на Левски и ЦСКА феновете бяха около 20 000 души. Очакваме същата бройка или малко по-висока. На среща в българското първенство рядко се купуват билети предварително, така че е трудно да се каже с точност. Двете агитки и техните лидери заявяват, че има по-засилен интерес", зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.

"Привържениците на Левски се събират пред техния фенклуб на бул. „Тодор Александров“ и в даден момент ще се придвижат до стадиона. Ние сме им задали препоръчителен маршрут. Ще се стараем шествието да премине без особени затруднения в движението. Феновете на ЦСКА са дали сборен пункт на сградата БФС на ул. „Иван Асен II“. Не се предвижда двете групи да се засичат“, посочи ст. комисар Златанов.

Той съобщи още, че вратите на стадиона ще бъдат отворени 2 часа преди началото на мача, а всеки зрител ще бъде проверен два пъти, преди да бъде допуснат до спортното съоръжение. По думите му предишната среща между тези два отбора е преминала при доста добра организация.

„Камерите на стадиона работят, поведението на зрителите се заснема. Целият ресурс на СДВР ще бъде ангажиран с опазването на обществения ред. Охраната на стадиона е поверена на частна фирма“, каза още той.

По думите му много стриктно ще се следи да не се внасят забранени предмети на стадиона. Феновете на отбора, която спечели срещата, ще бъдат задържани около 20-30 мин на стадиона, докато не изтеглят привържениците на загубилия тим, а при равенство, на спортното съоръжение по-дълго ще останат феновете на ЦСКА, които са символични гости в този мач.

„С всяка изминала година взаимодействието между различните организации е все по-добро. Практиката е показала, че когато мачовете приключват в светлата част на денонощието, инцидентите са много по-малко“, каза още зам.-директорът на СДВР, предаде "Фокус".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички