Илиана Раева с емоционални думи след триумфа на Левски


Илиана Раева с емоционални думи след триумфа на Левски
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

1729 0

Съпругата на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков - Илиана Раева, написа сърцераздиращ пост в социалните мрежи, след като Левски успя да победи във финала за Купата на България срещу ЦСКА.

"Велик Мъри Стоилов! Велика е треньорската професия!

С огромно удоволствие наблюдавам работата на Мъри от самото начало. С огромно удоволствие слушам разборите им с Наско по телефона след всеки мач, понякога стигащи повече и от час. Да си велик треньор е специална дарба. Изискват се толкова много неща…

Да разбираш материята, да си педагог, за да успяваш да научиш състезателите, да си психолог, за да знаеш как да реагираш във всеки момент. Да си мотиватор, защото мотивацията е толкова важна в спорта. Да си анализатор, който не пропуска важния детайл за успеха или неуспеха. Да си адекватен на времето, на което са подвластни състезателите и да знаеш как да се намесваш, за да държиш правилно юздите. Да си в час с еволюцията на спорта и да се адаптираш бързо… и още, и още…

Изисква се смелост, постоянство и интелект! Да знаеш да комуникираш с многобройните хора около себе си, да знаеш с кого да работиш и да пресяваш полезните и нужните от плявата и ненужните.

Е, Мъри е съвкупност от всичко това! Затова е велик треньор! Ще кажете: Е, една купа…

Да, ама в какъв момент, при какви обстоятелства?!

Мъри е явление в българския футбол като треньор. Когато Наско го убеди да се завърне, написах, че е бялата лястовица в българския футбол. Преди няколко часа той доказа тези мои думи.

Днес след победата силно го прегърнах, целунах и му казах, че много го обичам. Защото обичам много такива велики професионалисти.

Наско и Мъри се върнаха в най-тежкия момент в историята на “Левски”.

И да знаете, че това не е случайно. Както не е случайно, че точно те не са свързани с най-срамния момент от историята “Левски”, когато той беше унищожаван от свои.

Казах по радиото след мача, ще го напиша и тук: Тандемът Наско - Мъри е Докоснат от Бога!

И тази победа, граничеща с фантастиката с оглед на реалноста, го доказва!

Респект, Мъри! Ти наистина си Велик!"

ВСИЧКО ОКОЛО ФИНАЛА ЛЕВСКИ - ЦСКА ВИЖТЕ В SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички