ЦСКА прегази Левски и пропусна абсолютен разгром


ЦСКА прегази Левски и пропусна абсолютен разгром
Снимка: БГНЕС

6058 0

ЦСКА записа най-добрата си победа след завръщането си в Първа Лига, и то срещу големия съперник Левски. "Червените" разковаха с 3:0 "сините" и се изкачиха на 2-о място в класирането, изпреварвайки именно столичния си враг.

В първите 6 минути мачът вече беше решен, след като Арсенио Нунеш и Кирил Десподов отбелязаха по един гол. Юношата на Литекс дори показа надпис под екипа си - "Защо винаги аз", имитирайки Марио Балотели от дербито на Манчестър.

В началото на второто полувреме Кулмба с глава се разписа след подаване на Десподов и съвсем стъжни съботната вечер на феновете на Левски, които освиркаха част от играчите на Николай Митов.

С основна "заслуга" за първия гол на ЦСКА беше Божидар Митрев, който се намеси слабо, а освен това беше един от най-слабите на терена в първия мач, в който трябваше да замени контузения Николай Кръстев.

В края на мача за сбиване бяха изгонени Роман Прохазка и Кристиан Малинов, които продължиха спора си и след края на мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна с много висока преса, която във 2' позволи на ЦСКА да отнеме топката. Кулма пое слабо в наказателното поле, но Божидар Митрев с безобразна намеса позволи на нападателя да мине покрай него. От аутлинията той подаде на Арсенио, който вкара на празна врата - 0:1 за "армейците".

В 6' резултатът вече беше 0:2 за символичните гости. Поредната грешка на защитата в синьо позволи на Десподов да се озове на позиция и той не сбърка. Той показа и специално подготвен потник, на който пишеше: "Защо винаги аз?".

"Сините" нямаха никакъв отговор за своя съперник, като единственото положение за тима в първите 25 минути беше далечен удар на Сашо Александров. В 20' пък Лукин изчисти топката точно пред Кулма, който можеше да направи 3:0 в полза на водения от Стамен Белчев тим.

Левски изнесоха играта в половината на ЦСКА и имаше няколко опасни центрирания в пеналтерията на съперника, но до опасно положение не се стигна. Потенциал имаше единствено в подаването на Прохазка в накаателното поле към Сашо Александров, но защитникът отигра топката много слабо.

В заключителните 10 минути на първата част феновете по трибуните гледаха малко футбол, а двата отбора се оттеглиха на почивка при 2 гола в полза на "червените".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Николай Митов пусна Франсис Нар в игра и той пропусна най-доброто положение в мача за тима си. Прохазка с центриране го намери в наказателното поле, където крилото с прекрасно движение се озова сам срещу вратаря. Ударът му от 3 метра обаче мина високо над вратата.

В 53' всичко в срещата беше решено, след като при центриране от пряк свободен удар на Десподов Каранга изпревари Бурабия и с глава реализира за 3:0.

До края на мача "червените" пропиляха над 4 положения, с които можеха да нанесат една от най-тежките загуби на Левски изобщо в историята. "Сините" имаха епизодични шансове да върнат поне един гол.

В края на мача Роман Прохазка се сдърпа с Антон Недялков и се стигна почти до сбиване на терена между играчите. Най-дейните в инцидента Кристиан Малинов и Прохазка бяха изгонени, а с това приключи и двубоят.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

Голямата изненада в схемата на Левски беше включването на Божидар Митрев. Причината - контузия на Николай Кръстев малко преди двубоя. Роман Прохазка пък застава на десния бек, а Сашо Александров - на левия, заради липсата на капитана Веселин Минев.

Единственият проблем за Стамен Белчев пък е липсата на Петрус Бумал.

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Сърджан Лукин, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Георги Костадинов, Мехди Бурабия, Джереми де Ноойер, Антонио Аниете, Станислав Иванов, Божидар Краев

ЦСКА: Георги Китанов, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Антон Недялков, Давид Шимао, Рубен Пинто, Арсенио Нунеш, Густаво Кулма, Кирил Десподов, Фернандо Каранга

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди срещата отборът, воден от Николай Митов е на втора позиция с 56 точки, а отборът на Стамен Белчев на трета позиция с три точки по-малко. Няколко пъти от лагера "червените" заявиха, че целта им в първенството е да завършат пред Левски. Докато от "Герена" пък обявиха, че няма никакво значение на кое място са, след като не са лидери. 

Големият проблем при Белчев преди мача бе с Петрус Бумал, който в крайна сметка не е напълно възстановен и няма да може да вземе участие в мача.

При "сините" също има кадрови проблеми, като не е ясно дали Веселин Минев ще вземе участие, въпреки че е в групата. Героят от предния двубой между отборите Давид Яблонски, който също лекуваше травма попадна в групата.

Всичко интересно преди, по време и след мача може да следите на страниците на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички