ЦСКА 1948 неочаквано се предложи за съперник на Левски в шоумача за Гунди


ЦСКА 1948 неочаквано се предложи за съперник на Левски в шоумача за Гунди
Снимка: cska1948.bg

2147 0

Неочакван съперник предложи на Левски да спаси планувания за годишнината от рождението на легендата Георги Аспарухов шоумач, който ще се проведе през август.

Както е известно, обявеният от "сините" противник Бока Хуниорс се отказа да пътува за Европа и от столичния гранд са в търсене на заместник на аржентинския колос за двубоя. Своите услуги предложиха от ЦСКА 1948, които претендират да са представители на автентичния "червен" клуб. те написаха писмо до директора на Левски Красимир Иванов, като трябва да се отбележи, че името му е сгрешено и той е обявен за "Кристиян Иванов".

Любопитното е, че от члена на Втора лига отбелязват, че Георги Аспарухов за кратко в миналото е играл в ЦСКА, а приятелските мачове между "сини" и "червени" не са нещо, което не се е случвало.

Ето писмото на ЦСКА 1948 до Левски, което е публикувано на официалния им сайт:

"Уважаеми г-н Иванов, през 2018 г. се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, най-голямата легенда на ръководения от Вас клуб и безспорно личност с фундаментално значение за българския футбол, който за кратко в зората на кариерата си облича и екипа на ЦСКА.

Научихме, че гостуването на аржентинския гранд Бока Хуниорс в София по случай юбилея на Аспарухов е осуетено и затова решихме да ви предложим съперник на футболния терен на Левски за този специален празник да е ЦСКА. Нашите два клуба – чрез великите си футболисти като Гунди, чрез феноменалните си генерации и чрез своите уникални фенове, са създали явлението „вечно дерби“, което няма аналог в българския футбол. Едва ли има по-подходящ начин да бъде отбелязан юбилея на Аспарухов, освен чрез възстановяване на великото съперничество между „сини“ и „червени“, прекъснато по нефутболни причини преди 3 години.

ЦСКА тръгна от най-ниското ниво – за да извърви честно и достойно пътя до завръщането си сред най-добрите в България. Дори в най-тежките моменти не сме спирали да държим на морала и ценностите на нашия клуб. Затова и винаги ще уважаваме нашия голям исторически съперник, с който в миналото нееднократно сме се срещали в приятелски и юбилейни двубои. Вярваме, че България и българският футбол се нуждаят от своя голям мач - вечното дерби, а 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов е идеален повод да възкресим неговата славна традиция.“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички