Жорди Гомес на крачка от нов договор с Левски


Жорди Гомес на крачка от нов договор с Левски
Снимка: БГНЕС

1493 0

Испанецът Жорди Гомес скоро може да си заслужи нов договор в Левски. При това с подобрени финансови параметри. Причината за това се крие в клауза в настоящия контракт на полузащитника. Юношата на Барселона пристигна на "Герена" през лятото. Тогава той се споразумя с ръководството да носи екипа на сините в следващите два сезона. Но има малка подробност - ако Гомес, който е на 32 години, вземе участи е 25 мача в Първа лига, то автоматично контрактът му става валиден за още една кампания. Тоест той ще бъде обвързан със сините не само за сезон 2018/2019, но и за 2019/2020.

Гомес вече има 20 шампионатни двубоя за Левски - тоест още 5 го делят от нова сделка с клуба. Той пропусна само една среща от Първа лига. Той не бе на терена срещу Дунав Русе, а сините спечелиха с 4:0. Жорди го пропусна поради наказание - той има на сметката си 7 жълти картона. Интересното е, че във всички мачове в Първа лига, в които е бил на терена, той е бил титуляр. Испанецът бе в стартовата единадесеторка 2 пъти за Купата на България и 1 път в Лига Европа.

В първия пролетен мач на Левски срещу Ботев Пловдив (1:0), каталунецът бе най-слабият на терена. Жорди обърка доста пасове, от които тръгнаха опасни атаки за гостите. Освен това си пролича, че той не се намира в добро физическо състояние. Гомес бавно обработваше топката и забави доста нападения. Той дори получи освирквания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички