Желязков: Дербитата ни вече са в провинцията


Желязков: Дербитата ни вече са в провинцията

2324 0

"Макар да има доста омраза към ЦСКА, сега се вижда колко този отбор липсва на "А" група, както и Локомотив (Сф). Това заяви легендарният футболист на Славия и бивш директор в "Левски" Андрей Желязков в анализ на предстоящия кръг в "А" група.

Днес от 20.00 часа в Стара Загора вторият в класирането Берое приема лидера Лудогорец, а утре от 16,15 часа на стадиона в квартал "овча купел" Славия посреща "Левски".

"Нормално нещо в света е водещите отбори, както и дербитата, да не са само между отбори от столицата, коментира Желязков.- Напротив, при нас беше нормално най-силните отбори да са събрани в София. Това беше някаква комунистическа измислица, простотия. От други градове и отбори да събираш всички най-добри играчи в ЦСКА и "Левски" беше погрешно и лошо за нормалното развитие на другите отбори.

По повод на предстоящия сблъсък между единствените два столични тима в "А" група, Жужо заяви: "Мачовете между тези два отбора често са непредвидими. С интерес ще го очаквам, още повече предвид моментното им състояние. Славия е във възход, що се отнася до представянето, а и до класирането. В "Левски" имат проблеми, но вече се сработват. А и залогът е доста голям - ако някой от двата тима успее да победи, то той ще даде заявка за първото място дори. Наистина има много мачове още до края на първенството, класирането може да се размести много пъти, но все пак друго си е да играеш със самочувствието, че си в челото. А пък при загуба за "сините" положението в таблицата може да се влоши. Славия е на две точки от първия Лудогорец, а не знаем какво ще стане в Стара Загора".

Голямото дерби на кръга наистина ще е в града на липите, според бившия голмайстор на Славия.

"Това са първите два отбора, дори мога да кажа най-добре представящите се от началото на сезона у нас. В Лудогорец похарчиха много пари, нормално е да са фаворит. Но аз искам да отбележа какво направи Петър Хубчев в Берое. Имам предвид с футболистите, с които разполага, какъв печеливш футбол играе отборът му, колко стабилно и на ниво се представя. ХУбчев направо върши чудеса, надмина възможностите на състезателите си, изграждайки силен колектив. И резултатите в последните години са видни, Берое взе купа и суперкупа", хвали героя от САЩ'94 бившето крило.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички