Защо желаният в Лугано Мариани заряза Швейцария заради Левски?


Защо желаният в Лугано Мариани заряза Швейцария заради Левски?
Снимка: Официален сайт на Левски

3639 0

Левски става все по-предпочитан за трансфери отбор сред чужденците, като причините за това са различни, но радват феновете. Швейцарският халф Давиде Мариани, например, има една главна причина да избере да играе на "Георги Аспарухов", въпреки че Лугано разчита на него и той е титуляр в тима. Тя се казва Делио Роси.

Халфът има италиански корени и когато е чул, че го иска отбор, воден от известния треньор от Ботуша, не се е поколебал да каже "да". Ентусиазмът на Мариани от новия му клуб личеше и в първото интервю, което той даде за клубната телевизия.

"Той имаше други очаквания и реши да запише опит в чужбина. Мислеше, че може да намери нещо по-добро, дори аз лично да не съм убеден, че е така. В България обаче той намери италиански треньор, който може да му помогне да се интегрира по-добре в тази нова реалност. Той се представи добре в Лугано", коментира президентът на швейцарския клуб Анджело Ренцети, цитиран от tio.ch.

Мариани подписа с Левски вчера за три години. Преди това "сините" трансферираха вратаря Мартин Полачек, а още по-рано закупиха правата на играещите дотогава под наем в тима Хали Тиам и Холмар Ейолфсон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички