Заблудите видяха сметката на Левски


Заблудите видяха сметката на Левски

1115 0

Левски започна с голяма издънка поредния сезон на промяна. През последните 2 месеца на Герена се случиха много неща – Гонзо пак стана началник, дойде испански треньор, пристигнаха и нови играчи, повечето от които вече се бяха провалили в синия клуб. След първия мач срещу Локо Пловдив обаче стана ясно, че промяна на терена едва ли ще има. Атаката е все така безидейна, защитата е като швейцарско сирене, халфовете могат само да ритат в кокалчетата. Така хората по трибуните започват да се чудят как така за пореден път уж всичко е различно, а Левски си остава пълна трагедия.

Една от възможните истини е свързана със заблудата "Левски". Тя е периодично явление – появява се с края на футболния сезон, развива се в почивката и се изпарява със старта на новата кампания.

В тази заблуда участват всички – шефове, треньори и футболисти в Левски, фенове на синия клуб. На хорото се хващат дори някои медии. Стигна се до абсурда при 1:1 с Локо Пд и 5 минути до края на мача играч на сините да прави груб фаул в центъра на терена, а по телевизията ни обясняват, че гостите накъсвали играта, нищо че те са фаулирани.

За щастие на Гонзо и другите в Левски Валери Домовчийски се възползва от подаръка на черно-белите и все пак спаси точката. Така заблудата продължи, но не се знае кой вече вярва на нея. Сините взеха отпадъка от Ботев Пд, върнаха си куп играчи, които преди години бяха изгонени, а сега се връщат, без да са направили нещо смислено с кариерите си през цялото това време. Вместо да погледне грешките обаче, след мача Георги Иванов се хвана да обяснява, че бил доволен от играта. Играта, която почти през целия мач се изчерпваше с глупави индивидуални действия на Луис Педро и нелепи грешки пред полето на съперника. Пепе Мурсия също бе щастлив от представянето, а Владо Гаджев дори стигна по-далеч: "Можехме да спечелим с разлика". Смях в залата - Левски бе на 10 минути от загуба

Сините играха срещу един отбор от играчи, които се запознаха в началото на седмица, и не направи нищо за цял мач. Трябва да се отбележи огромната разлика между отбора от опитни играчи и чужденци на Локо през миналия сезон, който спечели на Герена и разби предишната заблуда.

Тези истини обаче са неудобни за Гонзо и компания. Те имат нужда от заблуда, за да може поне известно време хората на Герена и феновете на Левски да живеят с нея. Когато заблудата олекне, „виновните” ще бъдат махнати, а на тяхно място ще дойдат други. Всичко това в последните години видя сметката на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички