За какво му е на "Левски" да се бута между шамарите?


За какво му е на "Левски" да се бута между шамарите?
Снимка: Иван Йочев

4172 4

"Левски" се докара дотам, че да зависи от благоволението на ЦСКА. След победата на „Ботев” срещу „Локомотив” с 2:0 в дербито на Пловдив едно е сигурно – ако бият и ЦСКА в края на тази седмица, пловдивчани ще се наместят вместо „Левски” сред първите шест и ще играят за разпределението на медалите. А „сините” ги чакат още три мача с „Марек”, още два с „Хасково”, а дербито на пролетния им сезон ще бъде против „Славия”.

В момента и в ЦСКА, и в „Левски” са го ударили на умуване. Всички "червени" умуват дали е целесъобразно да не се напъват в Пловдив и да подарят 3 точки на „Ботев”. А след това да гледат унизителния сеир на "сините". Всички "сини" пък се вайкат, че са загазили здравата. И зависят от кефа на големия си враг и екзекутор Стойчо Младенов. Истината е, че „Левски” не заслужава по никакъв начин да играе при първите шест. Там е мястото на „Ботев”, отбор с характер, с който спечели по великолепен начин важния мач на „Лаута”. И който разполага с всички качества да се поздрави с победа срещу ЦСКА. А на „Левски” мястото му е именно при изпадащите.

От това ще има няколко благотворни ефекта. На първо място някой от ръководството на клуба може да се сети, че главна вина за катастрофата носи Георги Иванов – Гонзо. И най-сетне да му покажат пътя към ВИП-ложата, откъдето заслужили бивши футболисти гледат мачовете. Защото на Гонзо там му е мястото, а не при отбора. Освен ако Тодор Батков и Иво Тонев не са решили, че агонията трябва да продължи. Ако не се класира сред първите шест, „Левски” ще има цяла пролет на разположение, за да си обиграе състава на спокойствие. Десет мача са, може да се научат на това-онова. И с няколко нови попълнения през лятото да си позволят да помечтаят за нещо повече. Няма да има и напрежение, че падат. Миналата година например ”Левски” не игра в Европа. Да не би случайно да закриха клуба? Не само че оживяха, ами и си спестиха и традиционния резил срещу „Иртиш” и подобните му географски открития. И сега ще е същото. Голямо чудо, че нямало да играят срещу ЦСКА, „Лудогорец” и „Берое”. За какво ви е бе, хора, още бой ли искате да ядете? Първо си направете отбор, какъвто в момента така или иначе нямате, и след това се бутайте между шамарите.

Е, на Тодор Батков врътката с дарения срещу акции може и да не стане. Хората ще са разочаровани, едва ли някой ще си даде парите. Но те така и така досега не ги дадоха, ако се съди по умрелите темпове на даряване. Не се е извила опашка, така че и при първите шест, и при вторите шест – все е същото.

Майтапа настрана, но наистина за „Левски” е по-добре да не стъпва по-нагоре от седмото място. Няма работа там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички