Вождовете Гонзо и Стойчо разсипаха ЦСКА и "Левски"


Вождовете Гонзо и Стойчо разсипаха ЦСКА и "Левски"

3733 3

"Левски" и ЦСКА продължават да се излагат. Направо нямат спирка! "Сините" негодници вече не могат да бият даже и Хасково. А "червените" негодници четири мача поред са неспособни един гол дори да вкарат. Дори за доскорошните им абонати от Берое вече стана фасулска работа да си вземат точки, когато гостуват на "Българска армия“. И за това има двама големи виновника. Единият е Георги Иванов – Гонзо, а другият се казва Стойчо Младенов. Те двамата докараха до този хал двата най-популярни и обичани отбора в България.

Младенов вече се омете от ЦСКА, след като новите акционери му дадоха да разбере, че трябва да си тръгне доброволно, ако не иска да му теглят шута. Сега някой друг ще трябва да му оправя поразиите.

Гонзо още го държат, незнайно по каква причина. Неговите поразии се паднаха на Стойчо Стоев, който вероятно проклина деня, в който е решил да се захване с тази работа. Чак да се чуди човек по каква причина Тодор Батков разправя, че проектът на несъстоятелния спортен директор бил правилен?! Ако въпросът е "Левски" да стане като предишния отбор на Гонзо Черно море, това вече е изпълнено. По-лошото е, че не се вижда как поразиите на тези двамата могат да бъдат оправени бързо.

В ЦСКА и "Левски" днес са събрани две банди среднюрковци, от които отбор няма как да стане. Не и такъв, който да играе някакъв малко от малко грамотен футбол. Значи първо трябва да изгонят среднюрковците и да намерят нови играчи. Направо да си правят нови отбори! Това не е толкова лесно, тъй като има да се плащат големи неустойки. А в "Левски", знае се, пари няма.

В ЦСКА също нямаше до онзи ден. Сега при новите собственици може да капне някой лев. Но не бива да се очаква някакво сериозно изливане на милиони. Ще, не ще, новият треньор ще трябва да се оправя с болшинството от доведените от Стойчо ментета. А те, както се видя, не могат да уцелят вратата, толкова са слаби.

Смело може да се предвиди, че ако "Левски" и ЦСКА въобще ще добият някакъв по-нормален вид, това може да стане най-рано някъде през 2016 година. Не и преди това. Няма как едно рухнало предприятие да бъде изправено на крака за по-малко време. И е редно това да се обясни честно на всички фенове, които си мислят, че слабата игра на отборите им е временно явление.

Добре, ще направят Галин Иванов или някой друг перспективен специалист треньор на ЦСКА. Нали, така или иначе, до края на сезона пак ще трябва да разчита на Причиненко, Фелипе, Силва и останалите им себеподобни. Както и да ги реди, както и да ги върти, все същите са си. Най-много да вземе някое момче от школата. Но и там поразиите на Стойчо оставиха своя отпечатък след "мъдрото“ решение да пратят в Добруджа реализатора Радой Божилов. Именно той можеше да влезе в работа сега, когато ЦСКА вече 360 минути не е вкарвал гол. Можеше...

Пита се и друго. Откъде-накъде в ЦСКА и "Левски" се дава такъв толеранс на доказани неможачи като Гонзо и Стойчо? За тях е ясно, че силен отбор не могат да направят. Търпят ги обаче, понеже имали заслуги и били нещо като вождове. Синия вожд и червения вожд. Добре, да ги сложат тогава да разпяват агитката. Но не и да пипат в отбора, да правят селекции, да чертаят тактики. Защото на единия нивото му на работа е да бие "Левски", само че когато е слаб. А на другия дори и това не му е нивото.

Смешна и тъжна работа. Ето ви ги вождовете, ето ви го и резултатът от работата им!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички