Вицепрезидентът на БФС: Вината не е на клуба, трябва да се търси лична отговорност


Вицепрезидентът на БФС: Вината не е на клуба, трябва да се търси лична отговорност

1260 0

"В крайна сметка вината не е и на клуба. Той е наказан за това, но наистина трябва да се търси лична отговорност, да се персонализира. Да не се крием отзад, зад институции, или зад клуб, или зад агитки, а да се знае точно кои са лицата", коментира вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев по повод наказанието на Левски след тежкия инцидент със служител на реда по време на последното дерби с ЦСКА.

Дисциплинарната комисия към БФС реши да глоби "сините" с 11 300 лева и да ги накаже с една среща лишаване от домакинство, което означава, че реваншът за Купата на България между Левски и ЦСКА следващата сряда ще се играе с публика. "Наказанието е такова, каквото го е постановила комисията. Комисията се състои от общественици, които са взели това решение, съобразно дисциплинарния правилник. Това, което се каза тук, е, че ние вървим към търсене на лична отговорност. Защото в крайна сметка вината не е и на клуба. Той е наказан за това, но наистина трябва да се търси лична отговорност, да се персонализира. Да не се крием отзад, зад институции, или зад клуб, или зад агитки, а да се знае точно кои са лицата. Просто е въпрос и на превенция, и на по-тежки наказания, така че единият като е наказан, да се знае, че другите няма и да помислят да повторят неговите действия и деяния", каза Фурнаджиев.

Вицепрезидентът на БФС увери, че футболната централа има нужния ресурс, за да отговори и подпомогне въвеждането на нови мерки за сигурност по стадионите, които ще залегнат в новата Наредба за сигурността за спортните обекти и съоръжения и новия Закон за борба с футболното хулиганство. "По отношение на ресурса, да, имаме възможност, има европейски програми, които са по линия на УЕФА и по линия на ФИФА, където можем да осигурим средства и ресурс за закупуване на идентификационни камери, които да бъдат монтирани по всички стадиони. По отношение на седалките, това е обща отговорност, защото знаете, че стадионите са на държавата, на общината и в крайна сметка собственикът трябва да приведе стадиона в такова състояние, че да отговаря на изискванията за провеждане на футболна среща", обясни Фурнаджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички