Вечно недоволните...


Вечно недоволните...

4752 0

В понеделник вечер Левски спря една много негативна серия. "Сините" бяха загубили 5 поредни визити на Берое, но стигнаха до равенство, а дори можеха да спечелят срещата. Мачът в Стара Загора завърши 0:0, което се явява пореден мач, в който 26-кратните шампиони не допускат гол. Всичко това се дължи единствено на Делио Роси, но вече има сериозно количество фенове и един директор, които не харесват работата на италианския специалист.

Боримиров директно нападна бившия треньор на Лацио, че е допуснал куп грешки със своя състав, а освен това го обвини за физическата подготовка на отбора. Фенове, най-вече из социалните мрежи, непрестанно дават примери с това кой трябва да е треньор на отбора, а не "италианското менте".

Явно нито Боримиров, нито феновете познават специалиста, който акостира на "Герена". Популярен с желязната си тактическа дисциплина и дефанзивен стил, Роси веднага наложи в Левски отлична защита, което е отличителният белег на италианските треньори от неговото поколение. "Сините" имат допуснати едва 2 гола (при загубата от Ботев), като те бяха плод на изключителни индивидуални грешки, а не от такива на новия треньор. Що се отнася до конкретната среща с Берое, Боримиров очевидно е забравил, че отборът му игра 120 минути, а в Левски няма достатъчна дълбочина в състава. Най-новите попълнения не са напълно готови да играят, а у титулярите неминуемо се е насъбрала умора.

И нека феновете на Левски, както и спортния директор, не забравят, че физическата подготовка беше проведена от Николай Митов, не от Делио Роси. Италианецът не може да махне с магическа пръчка и да накара всички да са готови да тичат по терена в 90' по начин, по който го правят в 1'.

И не на последно място, клубът нае Делио Роси, за да изгради култура в отбора. Професионална, каквато вече се забелязва. Никой не е обещавал, че Левски ще играе атрактивен футбол, но ще се постарае да практикува печеливш футбол. Селекцията не е правена от Роси, но въпреки това вече "закърпи" безобразната в началото на сезона отбрана на "сините". В нападение се разчита основно на креативността на Вутов и Обертан, но Кабрал загатна, че скоро ще може да се включи в триото зад Мапуку или Буш, усилвайки нападателната мощ на Левски. Но едно е ясно - в Левски има организация, която едва ли някой фен на клуба помни от времето на Станимир Стоилов насам (с леки изключения при Славиша Йоканович, Стойчо Стоев и Емил Велев).

Така че вместо да се дава акъл, трябва да се даде кредит на доверие. Защото с фенове, които разбират от всичко, и директор, който  се бърка навсякъде, дори хибрид между Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола ще е категоричен провал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички