Важен играч на Левски е близо до завръщане на терена


Важен играч на Левски е близо до завръщане на терена
Снимка: Оф. сайт на Левски

2220 0

Полузащитникът на Левски Филипе Нашименто е близо до завръщане в игра. Португалецът се очаква да започне да тренира наравно със своите съотборници през тази седмица, пише "Тема спорт".

Халфът страдаше от травма, която не му позволи да вземе участие в нито един мач от началото на новия сезон. В момента Нашименто е в София и се подготвя по индивидуална програма, както и друг контузен футболист на "сините" - Паулиньо. Преди това полузащитникът за кратко бе в Португалия, където провеждаше лечението си.

Последното участие на Нашименто с екипа на Левски бе във финала за Купата на България срещу Славия, загубен с дузпи. Португалецът не проведе пълноценна подготовка с отбора и през по-голяма част от времето тренираше индивидуално.

Завръщането на Нашименто е добра новина за треньора Славиша Стоянович, който ясно каза, че иска отборът му да играе креативно и атакуващо с бързо изнасяне на топката. Желанието на наставника е да постави португалеца на мястото до дефанзивния халф Кали Тиам за сметка на Жорди Гомес. В момента испанецът стартира от първата минута, защото Стоянович няма друга алтернатива за тази позиция. А и желанието на ръководството е да се раздели с Гомес заради тихите му бунтове при забавяне на заплатите.

Проблемите на Стоянович не спряха и през тази седмица, когато се разбра, че аут за три седмици е и централният защитник Давид Яблонски. Така контузените в Левски станаха цели шест, като още лекуват травми Деян Иванов, Антони Белмонт, Паулиньо и Серджиу Буш. Все пак лазаретът на "сините" се очаква да се по-изпразни през следващата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички