В този Левски има нещо... жалко, че няма значение


В този Левски има нещо... жалко, че няма значение
Снимка: Sportlive.bg

2291 0

"Левски" отпадна от Лига Европа. След години мнозина ще помнят само това изречение, но зад това отпадане се крият много малки неща, които значат много повече от един, два или 15 европейски мача.

"Левски" отпадна от Лига Европа, но стадион "Героги Аспарухов" никога не е бил толкова пълен, колкото срещу Марибор. Изключваме част от най-големите мачове на тима през годините, но последният случай, в който съоръжението се пукаше по шевовете, беше срещу Ювентус през вече далечната 1999 година.

"Левски" отпадна от Лига Европа, но за пръв път от Бог знае колко време "сините" приличаха на отбор и играха като такъв през всичките 180 минути. Играеше се с желание, идея, скорост. Истината е, че за пръв път от години максимата "нямахме късмет" може да бъде възприета като повече от поредното оправдание.

"Левски" отпадна от Лига Европа, но "синя" България изглежда по-обединена от всякога в подкрепата си към отбора. Освиркванията, които чухте, беше за радостта, изразена от Марибор, а не към легналите "сини" футболисти, които оставиха всичко на терена си.

"Левски" отпадна от Лига Европа, но Люпко Петрович показа, че делото на Стойчо Стоев не е забравено, а по-скоро продължено от легендарния сърбин.

"Левски" отпадна от Лига Европа, но показа, че има светлина в тунела. Дори накара мнозина да си спомнят за отпадането от Беверен, последвано от четвъртфинал за Купата на Уефа и влизане в груповата фаза на Шампионска лига.

Жалко обаче, че всички тези "но"-та няма да имат значение. Както след години, така и след по-малко от два месеца.

Никой от имащите власт в "Левски" няма да проумее това, което се случва. Никой няма да види, че отборът надгражда над представянето си през последните години и има бъдеще. Млад и боеспособен отбор, чиито слабости могат да бъдат изчистени с един-два трансфера, спокойствие и развитие. Уви, никой няма да позволи това.

Заровете вече са хвърлени и никой не се вълнува, че всички тези "но"-та могат да доведат до новите златни страници за "Левски". Люпко Петрович просто беше използван, докато настъпи "новото време" в отбора, което ще настъпи съвсем, съвсем скоро.

Скоро втори отбор в рамките на по-малко от 8 месеца ще се подиграе с едно футболно светило, а с това ще бъде разрушена и цялата работа, която той и неговият предшественик свършиха. И никой няма да пита футболисти или фенове дали са съгласни.

Скоро през парадния вход ще влезе ново, но до болка познато лице. То ще дойде с още няколко нови, но доста познати изпълнители. Ще се чува гръмкото "Левски не може да е втори, идваме да станем първи". Ще има вдъхновение и сладки приказки. И така до зимата, когато "Левски" ще е далеч от Лудогорец, ще играе с нова схема и няколко други футболисти. Тогава ще започне "чистката", която по някакво стечение на обстоятелствата не видяхме през лятото.

Ще дойде лятото, "Левски" ще запише нов нулев сезон, някой друг ще е виновен на треньора, той ще е жертва на обстоятелствата. "Сините" ще пишат поредната нулева година, а някои могат и да си спомнят, че кампанията е почнала със "синьо" обединение... с искрица надежда у всеки един от милионите фенове... с ясната представа, че може би наистина има нещо специално в този "Левски".

Жалко, че няма да му се насладим...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички