В осакатен състав Левски ще опита да препъне Лудогорец и да се върне в борбата за титлата


В осакатен състав Левски ще опита да препъне Лудогорец и да се върне в борбата за титлата
Снимка: Официален сайт на Левски

1712 0

Левски посреща Лудогорец в дербито от 29-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата между двата отбора е от 19 часа и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски". Срещата е с голяма залог, особено след победата в събота на ЦСКА срещу Берое.

При успех "сините" ще скъсят разликата на 3 точки до Лудогорец и ЦСКА, които ще останат с равни точки на върха. Това може отново да върне столична в битката за титлата, тъй като предстоят още два директни сблъсъка с "червените", както и още един с разградчани. Отборът на Стойчо Стоев обаче е притиснат до стената и ще направи всичко възможно, за да върне трите си точки преднина пред ЦСКА.

Само преди малко повече от месец "зелените" тотално надиграха Левски на стадион "Георги Аспарухов" и стигнаха до победа с 2:0. Тогава 26-кратните шампиони разочароваха много своите фенове, най-вече заради играта, която показа и липсата на борбеност. Сега имат възможност да се реваншират, макар двубоят да не е на "Герена", а на Националния стадион. През седмицата излезе изненадващото решение за смяна на стадиона, като причината, която бе изтъкната е проблеми с тревата на стадион "Георги Аспарухов", но това едва ли би бил решаващ фактор, за който и да е от двата тима.

Друг е проблемът в Левски, а именно липсата на част от играчите. "Сините" ще излязат с напълно различна защита от предния си двубой с Черно море. Седрик Унтонджи се контузи тежко във Варна и ще е аут за дълго време, докато Луи Нганиони, Нуно Рейш и Живко Миланов пропускат срещата заради наказания. Очаква се Деян Иванов да запише първи минути за сезона, като има шанс до него в центъра на отбраната да бъде върнат Хали Тиам. Добрата новина е завръщането след изтърпени наказания на Давиде Мариани и Паулиньо.

В лагера на Лудогорец пък след наказания се завръщат Сисиньо и Яцек Горалски, а вратарят Пламен Илиев вече е възстановен след операцията, която претърпя. Въпреки това очакванията са Ренан да бъде титуляр, след като през седмицата се появиха положителни знаци, че бразилецът ще преподпише с разградчани.

Появи се информация, че дербито ще бъде наблюдавано от скаут от Серия А - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички