В Левски кога ще разберат, че виновни са футболистите?


В Левски кога ще разберат, че виновни са футболистите?

1485 0

Бившият футболист на Левски Тодор Барзов коментира пред "Меридиан мач" ситуацията на "Герена" и поредната смяна на треньор. Както е известно, Пепе Мурсия беше уволнен след само три мача в "А" група и едва 55 дни работа при "сините". Неговата работа поема спортният директор Георги Иванов-Гонзо, който ще съвместява двете длъжности. Ето какво мисли Тодор Барзов за всичко това:

Крайно време е хората, които управляват Левски, да разберат, че с постоянните смени на треньори и директори нещата няма да се оправят. Виновни за всичко са футболистите. А тези, които в момента играят в Левски, са на средно ниво. Няма такива, които да са на високо. За пореден път беше направена слаба селекция. Взимат се двама испанци. Те ако бяха толкова велики футболисти, щяха да играят в силни отбори в Испания и нямаше да идват в България. И сега чакат те двамата да вдигат нивото на Левски. Има млади български футболисти в отбора, които са по-добри. Говоря например за братята Цоневи. Но на тях не се дава шанс. Не ми харесва и как се развиват нещата в школата. Изгониха кадърни български треньори от нея. Щели да работят по немски образец. Нали затова трябва да вкарат немци. А пари няма. Двамата капитани на първия отбор пък мачкат младите футболисти в състава. Говоря за Гаджев и Божинов, разбира се. Правят се на тартори и мачкат по-младите.

Не гледах целия мач с Локо (Сф), но внимателно наблюдавах дербито с ЦСКА. Чудя се как е възможно този ЦСКА да ни бие с два гола разлика. Нямат пари, тотална криза и при тях, но Стойчо Младенов явно умее да ги надъхва. А нашите - обзети от бездушие и апатия.

Оттук нататък, ако гонзо стане треньор, трябва да има един силен човек до себе си, който да разбира от футбол, да влезе в ролята на главен мениджър и двамата да се захванат за работа. Но професионално, а не както досега. Само така могат да се оправят нещата в Левски. Ако иска, Гонзо да ме викне и мен за главен мениджър, и да му кажа какво да прави. Майтапя се, разбира се. Аз нямам никакво намерение да се занимавам с футбол, но ме боли от това, което виждам, и ме е яд, когато левскари, които разбират, се държат далеч от отбора. За да успее Гонзо този път, е задължително да има още една силна фигура до себе си.

А иначе при нов треньор и нов подход към тези играчи дори и с този състав могат да се постигнат по-добри резултати. Пожелавам успех на Гонзо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички