В Хърватия се уплашиха от Тигъра Адениджи и нападателната мощ на Левски


В Хърватия се уплашиха от Тигъра Адениджи и нападателната мощ на Левски
Снимка: Официален сайт на "Левски"

1582 0

Медиите в Хърватия продължават да обръщат сериозно внимание на Левски и евентуалния сблъсък с Хайдук Сплит във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Както вече е известно, в първия "сините" ще се изправят срещу черногорския Сутиеска, докато хърватите директно започват от втория. Те, обаче, почти са отписали Сутиеска и вярват, че ще се изправят срещу Левски. 

Онлайн изданието Slobodna Dalmacija посвещава материал на последната контрола на възпитаниците на Николай Митов срещу сръбския Радник (Сурдулица), спечелена от "сините" с 1:0. Според изданието, столичани са показали много по-добра игра, от тази срещу Черно море и са играли по-бързо, по-добре и са били по-продуктивни. 

Специално внимание се отделя на нападателите Бабатунде Адениджи и Жуниор Мапуку. Точно Аденинджи, по-известен като Тигъра, отбелязя единственото попадение срещу сърбите, а след това изпусна още няколко добри възможности, пишат в Хърватия, определяйки го като най-добрият нападател в редиците на Левски. 

От изданието са силно впечатлени, че при схема 4-3-3 Левски е разполагал с цели трима мощни африканци на върха на атаката – Адениджи, Мапуку и Нар, както и "от най-добрия халф Роман Прохазка, който много помага в атаките". 

Преди няколко дни в друг свой материал, хърватите наблегнаха на това, че в последните години, Лудогорец е хегемон в страната ни, но "сините" продължават да са сила и заслужават специално внимание. 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички