Този Левски заслужава подкрепа


Този Левски заслужава подкрепа
Снимка: Официален сайт на Левски

2226 0

Левски претърпя разочарование рано-рано в турнира за Купата на България. За разлика от много други пъти обаче трудно сега всички обвинения могат да се хвърлят към футболистите, които на два пъти повеждаха в резултата и след нелепи грешки бяха отстранени, но се бореха до последно на неблагоприятния терен във Варна.

Сега обаче всичко е в ръцете на „сините”, които ще покажат дали този мач ще остане само едно разочарование, или ще се превърне в истински удар по амбициите на отбора в първенството. В последните месеци на „Герена” виждаме да се правят доста правилни и хубави неща – от отбора, през маркетинга, клуба, та до феновете. На стадион „Георги Аспарухов” се завърна едно позабравено чувство, а именно, че всички вече са на вълна "футбол". Немалък принос за това има и Славиша Стоянович, който успя да създаде един колектив и опитва да извлече максимума от всеки, защото още от миналия сезон се видя, че Левски разполага с качествени футболисти. НО им липсва правилният човек начело.

Да, и той направи грешки по време на мача срещу „моряците”, продължава да пробва различни идеи в нападение, включително и с мястото на Габриел Обертан, който в последните срещи играе зад нападателя, макар да не е там неговото място. Сръбският специалист обаче показва, че може да се учи от грешките си и бързо реагира. Така направи след загубата от Локомотив в Пловдив, така ще трябва да направи и тази седмица за двубоя с другия пловдивски тим – Ботев.

ПАУЛИНЬО Е ГОТОВ ЗА МАЧА С БОТЕВ ПЛОВДИВ

Двубой, който се явява като поредният важен за „сините”. От началото на тази кампания, която започна именно с успех срещу „канарчетата” в последните секунди с гол на Илия Димитиров, чак до сега всеки един мач е от огромно значение. И това е така, защото от близо 10 години Левски не е показвал толкова идеи на терена, подкрепени с борбеност на играчите, колкото този сезон. Идните седмици ще бъдат трудни и няма как да е иначе. Липсата на Холмар Ейофсон също ще е тежко препятствие, както за отбора, така и за треньора, който трябва да избере между Аймен Белаид или Нуно Рейш - поне на този етап. Двойката Ейолфсон – Яблонски е едно от най-силните звена в „синия” отбор и разбъркването в тази зона може да „насмете” много ключови двубои. Точно, както се случи и по време на мача във Варна.

ЛЕВСКИ С АТАКА СРЕЩУ БФС, ПОИСКА УВОЛНЕНИЯ

От тук насетне наистина предстои голямата битка и тежките изпитания. Феновете на Левски вече са свикнали, че всичко става по трудния път. И затова още от неделя идва техният голям дълг, който многократно са показвали, че могат да изпълняват – без конкуренция. „Сините” привърженици не веднъж са казвали и показвали, че сърцата игра от играчите е много по-важна от всяка победа. Затова и целият сектор в Разград изпрати футболистите с песни и скандирания, въпреки загубата. Сега е поредният случай, в който да докажат, че могат да оказват подкрепа и в трудните моменти и да продължат с традицията с многохилядна подкрепа от последните мачове. Защото този Левски заслужава подкрепа…

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички