Татяна Дончева със скандални разкрития за "Левски", ЦСКА и БФС


Татяна Дончева със скандални разкрития за "Левски", ЦСКА и БФС
Снимка: БГНЕС

2636 0

Политикът Татяна Дончева направи скандални разкрития за състоянието на футбола у нас. Тя беше гост в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия, където говори за собствеността на „Левски“, ситуацията с ЦСКА и начина на управление на Българския футболен съюз.

„Вижте само футболния отбор "Левски". Вижте сагата с футбола, която тече. В "Левски" запалянковците казват под сурдинка, че знаят кой е собственикът, но не искат да го назоват на глас. Вътре се намира подставено лице на Бойко Борисов - Иво Тонев и подставено лице на Делян Пеевски – адвокат Александър Ангелов. Нали разбирате, че Иво Тонев и Александър Ангелов няма как да отидат и да сложат парите на масата пред Тодор Батков, за да купят акциите. От месеци и от години се знае, че Тодор Батков е държан на къс повод и никой не искаше гласно да каже – на кого през кредити или други финансови операции са акциите на Левски“, заяви Дончева.

„Аз съм от "Левски", никога не е било тайна. "Левски" в А група не може да събере една пета от запалянковците на ЦСКА във В група. Защо? Защото запалянковците на ЦСКА казват: "Ние ще подкрепим отбора, когато има нужда и ще играят българчета, а не гастрольори, които идват незнайно откъде." Същевременно има натиск от БФС ЦСКА да отиде в „Ь“ група, даже не в окръжната група, защото във футболния съюз има неколкостотин фалшиви клуба, които ви дават две трети мнозинство. Това са фалшиви избори.", отсече Дончева и добави: "Боби Михайлов ще си стои начело на БФС от позицията на собственик - от позицията на човек, който с Камен Костадинов и Пеевски, имат футболни клубове, които му дават мнозинството.“

„Левски е очевадно политически зависим. В момента Министерството на спорта е започнало процедура по изчистване в другите спортове да изчисти фиктивните клубове. А Футболният съюз какво като е автономен? Държавата е длъжна да се намеси. България трябва да си въведе законодателство като испанското или гръцкото. Законодателни промени са необходими. Трябва да се даде възможност клубовете да бъдат сдружения с нестопанска цел. Държавата трябва да се намеси много авторитетно върху черното тото. Ако успеете да регулирате колко чужденци и колко българи да играят, ако успеете да се справите с тази корупционна машина, която използва футболна агитка за политически цели, след 3-4 години ще има видими резултати и на ниво национален отбор. И е ясно, че управляващото мнозинство в лицето на ГЕРБ и ДПС няма да се справят с проблем, от който черпят дивиденти“, добави още Дончева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички